2012-11-02 13:14:02
Φωτογραφία για Πυρκαγιά σε τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού
Σκηνές πανικού επικράτησαν στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Αμφιάλη Χθες, γύρω στις 13:00 και ενώ εκτελούνταν εργασίες σε ηλεκτρομηχανή της τορπιλάκατου «Πεζόπουλος» ξέσπασε φωτιά –πιθανότατα λόγω βραχυκυκλώματος.

Άμεση ήταν η αντίδραση των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι και με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Ωστόσο, λόγω των καπνών, τουλάχιστον έξι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με αναπνευστικά προβλήματα, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με αποκελιστικές πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί και το προγραμματισμένο ταξίδι του «Πεζόπουλου» θα γίνει κανονικά.

Η τορπιλάκατος Πεζόπουλος P 73, τύπου La Combattante IIa, ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Construction Mechaniques de Normandie στο Χερβούργο της Γαλλίας και εντάχθηκε στη δύναμη του γερμανικού ναυτικού στις 8 Ιανουαρίου 1973 ως STORCH P6152.

Παραχωρήθηκε στην Ελλάδα στα πλαίσια της γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας.

Η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας έγινε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 28 Απριλίου 1995.

Η ΤΠΚ Πεζόπουλος P 73 έλαβε την ονομασία αυτή προς τιμήν του Αντιπλοιάρχου Θ. Πεζόπουλου, Κυβερνήτη του Α/Τ ΥΔΡΑ που σκοτώθηκε όταν βυθίστηκε το πλοίο του, στον Σαρωνικό, στις 22 Απριλίου 1941.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ