2012-11-02 11:55:07
Φωτογραφία για Ο Σαμαράς “διαβάζει” τις εξελίξεις
Ανοιχτός παραμένει ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών με στόχο να περιοριστούν οι κραδασμοί στην κυβερνητική συνοχή εν όψει και των ...κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Φώτη Κουβέλη χθες το απόγευμα, ενώ συνεχείς είναι και οι διαβουλεύσεις μεταξύ των στενών συνεργατών των δύο πλευρών. Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως έχουν στρέψει την προσοχή τους στο εσωκομματικό μέτωπο που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ , περιμένοντας να δουν τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν τόσο στην κυβερνητική συνοχή όσο και στη διαδικασία για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδιου με τα μέτρα.

Με το πολιτικό σκηνικό να παραμένει ευθραυστο και τη Δημοκρατική Αριστερά να επιμένει στο “όχι” στα εργασιακά, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα την ερχόμενη Δευτέρα έτσι ώστε να ψηφιστούν την Τετάρτη. Αμέσως μετά θα κατατεθεί και ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί στις 11 του μηνός.


Η επομενη μεγάλη μάχη για την κυβέρνηση θα δοθεί ουσιαστικά στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ να υπολογίζει σε τουλάχιστον 4 με 5 διαρροές ενώ, αν τελικά δεν βρεθεί λύση και το κομμάτι των εργασιακών παραμείνει στο συνολικό πακέτο, το “όχι” της ΔΗΜΑΡ θεωρείται δεδομένο.

Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να άρει την εμπιστοσύνη του από τον κυβερνητικό συνασπισμό κάτι που σημαίνει πως η ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσει τον προυπολογισμό. Ουσιαστικά λοιπόν στο Μέγαρο Μαξίμου, στην παρούσα φάση θα έβλεπαν την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με όχι τόσο μεγάλη πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός όμως στον οποίο εντάσσονται και τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα αναμένεται να περάσει με μεγάλη άνεση.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ