2012-11-02 10:35:35
Φωτογραφία για ΝΙΚΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΜΕ ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ!
Το τελευταίο ματς του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και η ήττα από την Ζαλγκίρις έφερε το… ξέσπασμα του Τζόι Ντόρσεϊ και την απομάκρυνσή του από την ομάδα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης έχουν τώρα υποχρέωση να πάρουν πάση θυσία τη νίκη κόντρα στην Τσεντεβίτα (21:00, ET1) για να μείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Top-16 και στη συνέχεια να αποφασίσουν για τον αντικαταστάτη του Αμερικανού σέντερ, του οποίου το κενό πρέπει να καλυφθεί σήμερα με ομαδική και συνολική προσπάθεια.

Οι δύο βαριές ήττες από Εφές Αναντολού και Ζαλγκίρις Κάουνας έχουν φέρει τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση, για αυτό και πρώτο μέλημα των ερυθρόλευκων είναι να νικήσουν την Τσεντεβίτα, να περάσει η… κρίση και μετά να δουν τα υπόλοιπα θέματα που τους απασχολούν.

Ένα από αυτά είναι η αντικατάσταση του Τζόι Ντόρσεϊ. Από τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και για την ώρα αποτελεί φαβορί είναι ο Τζος Πάουελ
. Ο 29χρονος άσος έχει ύψος 2,06 και ήδη μετρά έξι χρόνια θητείας στο ΝΒΑ. Έχει πάρει δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς, ενώ έχει παίξει ακόμη σε Ντάλας, Ιντιάνα, Γκόλντεν Στέιτ, Κλίπερς και Χοκς. Επιπλέον έχει και ευρωπαϊκή θητεία, έχοντας αγωνιστεί σε Λοκομοτίβ, Σκαφάτι και Καζέρτα, ενώ πέρυσι έπαιξε στην Κίνα. Οι ερυθρόλευκοι είναι σε προχωρημένες επαφές με τον παίκτη και δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα η μεταγραφή να κλείσει.

Η Τσεντεβίτα έχει ήδη τρεις ήττες αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση για όποια ομάδα την υποτιμήσει. Άλλωστε στον πάγκο της κάθεται ο γνωστός, από το πέρασμα του στην Ελλάδα, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ενώ έχει ορισμένους ποιοτικούς παίκτες.

Η νίκη είναι αυτοσκοπός για τους παίκτες του πρωταθλητή Ευρώπης, αφού σε έναν όμιλο «φωτιά» δεύτερη εντός έδρας ήττα μπορεί να είναι... καταστροφική.

Οι ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη, σε μία αναμέτρηση που εύλογα χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους τους παίκτες του Θρύλου, «τελικός»!

Στην 12άδα θα συμπεριληφθεί και πάλι (όπως έγινε και με τον Ίκαρο) ο Δημήτρης Κατσίβελης.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ