2012-11-02 09:54:02
Φωτογραφία για Το ΔΝΤ καλεί την Ουγγαρία να αντιμετωπίσει την Τρόικα ως «αξιόπιστο εταίρο»
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουγγαρίας-Τρόικα που αφορούν στον ενδεχόμενο δανεισμό της Βουδαπέστης, δεν θα σημειώσουν πρόοδο... αν η τελευταία αμφιβάλλει ότι ο διεθνής οικονομικός οργανισμός αποτελεί «αξιόπιστο εταίρο».

"Θα ήταν δυνατή μια σημαντική πρόοδος στις διμερείς διαβουλεύσεις εάν οι ουγγρικές αρχές αναγνώριζαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ είναι αξιόπιστοι εταίροι ως προς την εκπόνηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων", είπε στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε πως "δεν προβλέπεται, προσεχώς, να σταλεί στην Ουγγαρία" αντιπροσωπεία του Ταμείου.

Η Βουδαπέστη ζητεί δανεισμό ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά θέλει ευνοϊκότερους όρους από εκείνους που θέτει η Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα ο συντηρητικός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν διαβεβαίωνε ότι "η συμφωνία με την τρόικα είναι κοντά", παρά την κυβερνητική εκστρατεία με κεντρικό σύνθημα : "Η Ουγγαρία δεν απεμπολεί την ανεξαρτησία της για χάρη του ΔΝΤ".

Πάντως, κατόπιν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έγραψε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι "δεν αποδέχομαι τους όρους που θέτει το ΔΝΤ".

Αυτήν την εβδομάδα, ο Μιχάλι Βάργκα, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ δήλωσε "με ή χωρίς βοήθεια από το ΔΝΤ, η ζωή θα συνεχιστεί".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σφυρίγματα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σφυρίγματα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ