2012-11-02 09:35:13
Φωτογραφία για Low Budget Festival: Φτηνά σε κόστος πλούσια σε ιδέες,
«Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα», Λένα Δροσάκη, Στράτος Τζώρτζογλου, Ιούλιος Τζιάτας

Ζουμπουλάκης Γιάννης 

Το τρίτο θεατρικό φεστιβάλ υπόσχεται εμπνευσμένες νύχτες στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,

Για τρίτη χρονιά στην  Ιστορία του, το φεστιβάλ θεάτρου Low Budget είναι έτοιμο να παίξει «με όρους τέχνης και όχι αγοράς», όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, κ. Λάκης Λαζόπουλος. Κάτι που σημαίνει ότι το φεστιβάλ επικεντρώνεται στο δημιουργικό όραμα και όχι στο επιχειρηματικό δαιμόνιο.

Σημαίνει επίσης την δημιουργία μιας καινούργια παρέας που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και 10 νέες παραγωγές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ατο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης της Πειραιώς «για να μας γειώσουν με το ουσιώδες και το πρωταρχικό» σύμφωνα με τον κ. Λαζόπουλο. «Το θέατρο είναι οι άνθρωποί του. Είναι οι γοητευτικές περιπλοκές των σχέσεων επάνω στη σκηνή. Είναι οι μνήμες που μεταφέρει. Είναι το πρόσχημα για να πεις αυτά που θέλεις. Είναι η αναταραχή που σου προκαλεί το κοινό τη στιγμή που το πρωτοαντικρίζεις…»


>>>19, 20, 21 Νοεμβρίου, 21:00

* Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου η παράσταση ξεκινάει στις 22:00

«Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι

Εννέα ιστορίες ανθρώπων σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη, ιστορίες από γερά ζόρια που τους πέτυχαν στη μέση του δρόμου. Αλλά και η παρηγοριά τους από το δρόμο ήρθε πάλι. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι δεν το βάζουν κάτω. Πέφτουν και σηκώνονται. Δύσκολα, αλλά σηκώνονται. Γιατί είναι άνθρωποι που τους παίρνει ο δρόμος (Αντώνης Φραγκάκης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Τζένη Θεωνά, Εύα Κοτανίδη, Μαρία Σκαφτούρα, Βασίλης Μαργέτης)

>>>22, 23, 24 Νοεμβρίου, 21:00

«Αθανασία» σε κείμενο και ασκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

Μια γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι διεκδικεί το δικαίωμα της αξιοπρεπούς «φυγής» της. Η ακινησία της ίσως να θυμίζει κάτι σαν παράξενη χορογραφία. Δεν είναι μια παράσταση για την Ευθανασία. Δεν είναι μια ωδή στην Αθανασία (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Δήμητρα Λημνιού, Νίκος Βαρδάκας)

>>>25, 26, 27 Νοεμβρίου, 21:00

«Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη (1894) σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου

Είναι Συριανός, αμετανόητος εργένης, ώσπου ερωτεύεται. Και αναθεωρεί... Από εργένης, θα γίνει σύζυγος. Όχι όμως από έρωτα, αλλά για να γλιτώσει από την «κατάσταση του ερωτευμένου»! Ενα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του ροϊδικού έργου και δείγμα τού ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του με δόσεις σάτιρας για τα λογοτεχνικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο (Mουσική σύνθεση και ερμηνεία επί σκηνής του Χαράλαμπου Γωγιού)

>>>28, 29, 30 Νοεμβρίου, 21:00

«Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» του Μπιζού ντε Καντ σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη

Οι μαχαιρωμένοι, οι ληστεμένοι, οι σφαγμένοι και οι προδομένοι δεν περιμένουν μόνον δικαιοσύνη αλλά και από εμας να μην τους ξεχνάμε και να μη γελάμε μαζί τους σε μια παράσταση βασισμένη στο έργο του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Ιωάννου (Στράτος Τζώρτζογλου, Ιούλιος Τζιάτας, Λένα Δροσάκη).

>>>1, 2, 3 Δεκεμβρίου, 21:00

* Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου η παράσταση ξεκινάει στις 19:00

«Πάττυ Χύμα» του Αντώνη Καλογρίδη σε σκηνοθεσία του ιδίου (στην διασκευή του κειμένου  συνεργάστηκε ο Αλέξανδρος Ρήγας)

Βασισμένο στο ομόιτιτλο αφήγημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Πάττυ Χύμα» είναι το πορτρέτο μιας γυναίκας που «πρωταγωνιστεί στην κάθε εποχή», ένα παγκόσμιο sex symbol και διεθνές αστέρι του πορνό… (πρωταγωνιστεί η Νατάσα Καλογρίδη)

>>>4, 5, 6 Δεκεμβρίου, 21:00

«Speech (Less)» του Δημήτρη Γκενεράλη σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου

Όταν ο Πλάτωνας διατύπωνε την ιδέα του περί Δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι χιλιάδες χρόνια μετά ο Ιωσήφ Στάλιν θα συμφωνούσε με τον Σαντάμ Χουσεΐν στην έκτακτη συνδιάσκεψη ηγετών του Συμφώνου των Ολοκληρωτικών Καθεστώτων εν έτει 1968. Και όταν ο Ρούσβελτ προσπαθούσε να πείσει το Κογκρέσο να επέμβει προκειμένου να σταματήσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, δεν ήξερε ότι ο Μπεν Χουριόν εμπνεόταν από τις ιδέες του. Κομμάτια της ιστορίας συνδέονται μοναχά για μια στιγμή και μετά σκορπίζονται σαν ένα παζλ που πρέπει να ξαναφτιαχτεί (Χρήστος Καρνάκης, Λεονάρδος Μπατής, Τάνια Παλαιολόγου)

>>>7, 8, 9 Δεκεμβρίου, 21:00

«Goλfω! directors cut», σε σκηνοθεσία και κίνηση Σίμου Κακάλα

Με αφορμή την έκδοση της Γκόλφως σε Gothic Manga, η τελευταία και τελική εκδοχή της παράστασης επισφραγίζει με μαύρα χρώματα αυτό που ξεκίνησε πριν χρόνια ως μια ματιά πάνω στην ελληνικότητα και το φολκλορ της στρούγκας. Οι manga χαρακτήρες των προηγούμενων παραστάσεων ζουν πλέον σε μια σκοτεινή εποχή όπου το νερό δεν είναι καθαρό, το τυρί δεν είναι λευκό και τα πρόβατα έχουν εξαφανιστεί… (Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου)

>>>10,11,12 Δεκεμβρίου, 21:00

«Χρονογραμμή» της ομάδας 8-kick, σε σκηνοθεσία  Λάμπρου Φισφή

Η παράσταση κωμικού αυτοσχεδιασμού της ομάδας 8-kick απευθύνεται σε όσους νιώθουν την επιθυμία να επέμβουν στο κείμενο και στους διαλόγους ενός θεατρικού έργου που παρακολουθούν και σε όσους νιώθουν καλύτεροι θεατρικοί συγγραφείς από αυτούς που πληρώνουν για να δουν έργο τους. Αυτή την φορά  ο θεατής έχει δύναμη να αποφασίσει τα πάντα!  (Γιώργος Αγγελόπουλος, Εύη Δόβελου, Γιώργος Κρήτος, Μαρία Μπαλούτσου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Λάμπρος Φισφής)

>>>13, 14, 15 Δεκεμβρίου, 21:00

«αλεξάντερπλατς» του θιάσου Κανιγκούντα σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη

Το μυθιστόρημα «Βερολίνο Αλεξάντερπλατς» (1929) του Άλφρεντ Ντέμπλιν, ένα έργο γι' αυτούς «που αναζητούν απ' τη ζωή κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι ψωμί», εμπνέει τους Κανιγκούντα στην ιδιότυπη αυτή παραγωγή που επιχειρεί να αποδείξει ότι η πλατεία Αλεξάντερπλατς δεν βρίσκεται στο Βερολίνο και ότι πρωταγωνιστής του έργου δεν είναι ο Φραντς Μπίμπερκοπφ (όπως συμβαίνει στις σελίδες του Ντέμπλιν)  αλλά οι αναλώσιμες γυναίκες που τον περιβάλλουν (Ανθή Ευστρατιάδου, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Μαρία Μαγκανάρη)

>>>16, 17, 18 Δεκεμβρίου, 21:00

* Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου η παράσταση ξεκινάει στις 20:00

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» του Κώστα Γάκη σε σκηνοθεσία - μουσική σύνθεση - σκηνογραφικό concept του ιδίου

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων (Αθηνά Μουστάκα, Κώστας Μπιμπής)

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει 2 Νοεμβρίου στα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579 (Δευ-Παρ 11:00 - 14:00), www.mcf.gr και στα καταστήματα Public.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ