2012-11-01 16:30:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Εκδηλώσεις πρόληψης και Αγωγής Υγείας στα ΚΑΠΗ
Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και τα Δημοτικά Ιατρεία του Τμήματος 3ης Ηλικίας στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας οργάνωσαν και υλοποίησαν ιατροκοινωνικές εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ με θέμα: «Εμβολιασμός Ενηλίκων, μία σύγχρονη αναγκαιότητα».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμέτοχη των συμπολιτών μας και στα τρία ΚΑΠΗ όπου άκουσαν με προσοχή τις επισημάνσεις των ομιλητών: Γιώργος Μαντζουράνης, Γενικός Ιατρός, Επ. Α’ ΕΣΥ , Αικατερίνη Αποστολοπούλου, Γενικός Ιατρός, Επ. Α’ ΕΣΥ Δημήτριος Λιάνας, Γενικός Ιατρός, Επ Α ΕΣΥ. Χαραλαμπία Σαμπαζιώτη, Γενικός Ιατρός, Επ Α ΕΣΥ

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος των Δημοτικών Ιατρειών Γιώργος Μαντζουράνης επισήμανε τη σημαντικότητα του εμβολιασμού στη πρόληψη σοβαρών και θανατηφόρων νοσημάτων για τους ενήλικες, όπως είναι η γρίπη και η πνευμονιοκοκκική νόσος. Επιπρόσθετα τα εμβόλια βοηθούν στη χρησιμοποίηση λιγότερων αντιβιοτικών και στη μείωση στην αντοχή.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, υπεβλήθησαν ερωτήσεις και δόθηκε χρήσιμο ενημερωτικό υλικό.

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Χάρης Μασσαράς τόνισε την σημαντικότητα τέτοιων δράσεων, που προάγουν την ατομική και κοινοτική υγεία, ενώ ανακοινώσε και την συνέχιση παρόμοιων δράσεων και στον γενικό πληθυσμό του Δήμου Πατρέων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ