2012-11-01 11:46:07
Φωτογραφία για Τους 63 έφτασαν τα θύματα από τον κυκλώνα Σάντι - Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός
Η Νέα Υόρκη προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά το πέρασμα του φονικού κυκλώνα Σάντι και παρόλο που άνοιξαν σήμερα τα αεροδρόμια και το μετρό, ακόμα πολλοί άνθρωποι μένουν αποκλεισμένοι στα πλημμυρισμένα σημεία της πόλης, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 64 και συνεχώς αυξάνεται ενώ αν λάβουμε υπόψιν την Καραϊβική και τον Καναδά οι νεκροί ανέρχονται σε 135. Παράλληλα ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε στήριξη στους πληγέντες.

«Είμαστε εδώ για σας. Δεν θα σας ξεχάσουμε», τόνισε ο Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στην παραλιακή πόλη Μπριγκαντίν, μαζί με τον ο κυβερνήτη της πολιτείας Κρις Κρίστι, όπου συναντά ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια του στο Νιου Τζέρσι.

Ωστόσο έδωσε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα και χαιρέτισε «τη δύναμη και την ικανότητα επιβίωσης» των συμπατριωτών του. «Αυτή είναι η ουσία των ΗΠΑ. Περνάμε δύσκολους καιρούς, αλλά βγαίνουμε πιο δυνατοί από πριν...ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Δεν θα αφήσουμε κανέναν στο δρόμο» τόνισε.


Παρά τις τεράστιες ζημιές, η ζωή ξαναρχίζει στη Νέα Υόρκη αφού ξεκίνησε από σήμερα το πρωί σταδιακά να λειτουργεί το μετρό, ενώ κανονικά λειτουργούν πλέον τα αεροδρόμια Τζ.Φ. Κένεντι και Νιύαρκ Λίμπερτι και «περιορισμένα» το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, αφού όλοι οι εσωτερικοί διάδρομοί του έχουν πλημμυρίσει.

Όμως ακόμα 500.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Τα σχολεία επίσης παραμένουν κλειστά, τρία νοσοκομεία έχουν εκκενωθεί και σχεδόν όλες οι σήραγγες της πόλης είναι επίσης αποκλεισμένες.

Τέλος σοβαρές ζημιές υπέστη και το μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο, αφού πλημμύρισε η έδρα τους, στο Ιστ Ρίβερ

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ