2012-11-01 11:02:11
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Aποθήκη χονδρεμπορίου.... τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Περιπλέκεται η υπόθεση της νόμιμης λειτουργίας των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο (που βρίσκονται ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ακαρνανίας), τη στιγμή μάλιστα που πλησιάζει ο χρόνος τέλεσης των εγκαινίων.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, με έγγραφό της προς τον Δήμο του Αγρινίου, ζήτησε να εξετασθεί τόσο η νομιμότητα του κτηρίου (αυθαίρετο ή όχι) καθώς και εάν επιτρέπεται από τις χρήσεις γης της συγκεκριμένης περιοχής η λειτουργία κομματικών γραφείων. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο νόμος που είναι σχετικός με τη λειτουργία των κομμάτων δεν επιτρέπει τη στέγαση κομμάτων σε ισόγειο οίκημα, όπως είναι το συγκεκριμένο. Κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου (πολεοδομία) μετέβη για έλεγχο, αλλά μέλη της Χρυσής Αυγής δεν του επέτρεψαν να μπει στο κτήριο.

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κτηρίου, συνεργάτης του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, κατέθεσε στην πολεοδομία αίτηση και ζήτησε άδεια λειτουργίας χονδρεμπορικής αποθήκης, μια και από τις χρήσεις γης επιτρέπεται στην περιοχή η ανάπτυξη επιχειρήσεων χονδρικού εμπορίου.


Όπως, όμως, προκύπτει από πρόσφατο ρεπορτάζ του aerasnews.gr, o χώρος έχει μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο με ψηλά κιγκλιδώματα, λάβαρα της Χρυσής Αυγής, και στους εξωτερικούς τοίχους υπάρχουν παραστάσεις από μάχες των αρχαίων Ελλήνων. Πέραν των παραπάνω, προκύπτει το ερώτημα πώς ηλεκτροδοτήθηκε το κτήριο, αν ήταν όντως αυθαίρετο. Καλό είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να απαντήσουν.

Πηγή: aerasfm
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ