2012-11-01 08:18:03
Φωτογραφία για Γέφυρα συνεργασίας Πατρινού Καρναβαλιού με την Ένωση Ξενοδόχων
Σε κλίμα γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Χαράλαμπου Καρκούλια με τον πρόεδρο της Ένωσης των Ξενοδόχων Νομού Αχαϊας Δημήτρη Διαμαντόπουλο με θέμα τη διερεύνηση πεδίου και πλαισίου συνεργασίας των δυο φορέων με άξονα το Πατρινό Καρναβάλι προς όφελος του θεσμού, του τουρισμού και της πόλης.

Από την πλευρά της Κοινωφελούς ο πρόεδρος Χαράλαμπος Καρκούλιας ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού και υπογράμμισε τις φετινές πρωτοβουλίες που συντελούν στην ανάπτυξη και την προβολή του θεσμού όπως το δίκτυο Carnival Club, την Carnival Card, την προώθηση και διεύρυνση των δυνατοτήτων του Εργαστηρίου Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων, τη συντονισμένη δουλειά που γίνεται στην παραγωγή και διάθεση των αναμνηστικών προϊόντων κλπ.


Ο κ. Καρκούλιας εξέφρασε την επιθυμία της Κοινωφελούς Επιχείρησης για υποστήριξη του θεσμού από τους ξενοδόχους και ανάλυσε κάποιες ενέργειες που έχουν ληφθεί και θα ενδιέφερε τους ξενοδόχους να συνεργαστούν.

Ο κ. Διαμαντόπουλος εξέθεσε τον τρόπο και τη φιλοσοφία αντιμετώπισης του Πατρινού Καρναβαλιού από τους ξενοδόχους και ιδέες και προτάσεις κοινών ενεργειών από τους δυο φορείς που αποσκοπούν στην οργανωμένη προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού και κατ΄ επέκταση στην προσέλκυση τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων νομού Αχαϊας να οργανωθεί ξενάγηση εκπροσώπων των ταξιδιωτικών πρακτορείων στην πόλη μας όπου θα γνωρίσουν για το Πατρινό Καρναβάλι με στόχο να το εντάξουν στους προορισμούς οργανωμένων εκδρομών για το κοινό και για τα σχολεία.

Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο από κοινού η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Αχαϊας να συμμετάσχουν σε εκθέσεις τουρισμού πανελλήνιας εμβέλειας αλλά και του εξωτερικού με σκοπό την προβολή της περιοχής και του θεσμού.

Ο κ. Διαμαντόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αυξημένο ενδιαφέρον της Κοινωφελούς και για την ανάληψη τέτοιου είδους πρωτοβουλιών και συνεργασιών που παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκμέρους του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μάλιστα το ραντεβού ανανεώθηκε για επόμενη συνάντηση όπου θα υπάρξουν οι τελικές επίσημες προτάσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Αχαϊας.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ