2012-11-01 01:25:04
Φωτογραφία για Όχι παρεμβάσεις και λογοκρισία στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση
από το Γραφείο Τύπου

Καταγγέλλουμε ως αντιδημοκρατική και απαράδεκτη την Νέα Τάξη Πραγμάτων που επιβάλει στη δημόσια ραδιοτηλεόραση... ( ΕΡΤ-ΝΕΤ-ΕΤ 3) με ακόμα χειρότερους όρους από ότι στο παρελθόν η συγκυβέρνηση. Οι παρεμβάσεις της και τα αλλεπάλληλα κρούσματα λογοκρισίας, στόχο έχουν να ελέγξουν και να κατευθύνουν την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Σταθμό στην επιχείρηση φίμωσης και κατευθυνόμενης ενημέρωσης αποτελεί το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ των δημοσιογράφων Αρβανίτη Κώστα και Κατσίμη Μαριλένα. Αφορμή για αυτό ήταν η αναφορά που έκαναν οι δημοσιογράφοι για τα βασανιστήρια που υπέστησαν από την αστυνομία (ΓΑΔΑ) οι δέκα πέντε συλληφθέντες διαδηλωτές και έγραψε η εφημερίδα Guardian. Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που έκαναν τα βασανιστήρια τιμωρούνται οι δημοσιογράφοι που αναφέρθηκαν σε αυτά.

Το κόψιμο της εκπομπής συνιστά άνωθεν παρέμβαση και εντολή στη διορισμένη τρόικα της ΕΡΤ καταπατώντας κάθε κώδικα δεοντολογίας και ελεύθερης ενημέρωσης
. Εντάσσεται στην εντεινόμενη καταστολή, στη γενικευμένη και κλιμακούμενη επίθεση της συγκυβέρνησης και των δυνάμεων εξουσίας σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού και της νεολαίας. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή και κάθε φωνή αντίστασης στη βάρβαρη πολιτικής τους. Δεν είναι τυχαία όλα όσα συμβαίνουν με τη σύλληψη του δημοσιογράφου Μπαξεβάνη Κ. Επιδιώκουν να φοβίσουν την κοινωνία και περνούν μέτρα καταστολής κατά του εχθρού λαού.

Απαιτούμε να επιστρέψουν οι δημοσιογράφοι Αρβανίτης και Κατσίμη στην ΕΡΤ και να συνεχισθεί η «Πρωινή Ενημέρωση». Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στο έργο των δημοσιογράφων και η λογοκρισία. Τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ την πληρώνει ο ελληνικός λαός και απαιτεί να μην τη χειρίζονται οι κυβερνήσεις ως κομματικό τους όργανο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ