2012-10-31 19:30:12
Φωτογραφία για Σόϊμπλε: Πρόοδος ναί, συμφωνία όχι ακόμα!
Πληθώρα αναπάντητων ερωτημάτων για την Ελλάδα εξακολουθεί να έχει η τρόικα, η δουλειά της οποίας στη χώρα μας κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί , δήλωσε την Τετάρτη ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι μια απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα πρέπει να παρθεί τον Νοέμβριο αλλά τάχθηκε κατά ενός χαλαρού συμβιβασμού μόνο και μόνο επειδή ο χρόνος πιέζει .

«Η πίεση του χρόνου δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανεύθυνες λύσεις», είπε.

Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι για τη μεγάλη πλειονότητα των χωρών της ευρωζώνης μία αναδιάρθωση χρέους ή ένα νέο κούρεμα δεν είναι νομικώς δυνατό.

Οσον αφορά την επόμενη δόση του προγράμματος, επεσήμανε ότι αυτή θα είναι εφικτή να εκταμιευθεί μόνο όταν η Ελλάδα εκπληρώσει τους συμφωνημένους όρους.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα όχι όμως ακόμη για συμφωνία.

Εκτίμησε επίσης ότι δεν αναμένει η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα να είναι στα χέρια των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης πριν από τις 11 ή 12 Νοεμβρίου.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για την παροχή οικονομικής βοήθειας, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι μάλλον θα αρχίσουν στο επόμενο έτος: «Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα κάποιες πολύ συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις. Υποθέτω ότι αυτό μάλλον θα γίνει του χρόνου», πρόσθεσε.
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπάρχουν Τελικά τα UFOs ή Όχι;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπάρχουν Τελικά τα UFOs ή Όχι;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ