2012-10-31 08:51:03
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ παίζουν με τη νοημοσύνη μας αναφέρει αναγνώστης
Το θεατρο ειναι παλιο, πολυπαιγμένο και πλεον κακοπαιγμενο. Τα δυο "σοσιαλδημοκρατικά" κομματα της τρικομματικης κυβερνησης νιωθουν αβολα... με τις απαιτησεις της τροικας για τα εργασιακα. Φυσικα η φημολογουμενη δυσφορια τους με την συνακολουθη απειλη της μη ψηφισης του συνολου των μετρων αν ερθουν σε ενα αρθρο, δεν αναιρει ουτε στο ελαχιστο την πλήρη αποδοχή τους σε μετρα που κοβουν παλι μισθους στο δημοσιο και συνταξεις και προωθουν απολυσεις, με αποτελεσμα την περαιτερω βαθυνση της υφεσης που θα οδηγησει σε νεες περικοπες μισθων και στον ιδιωτικο τομεα και σε νεες απωλειες θεσεων εργασιας. Επίσης, η επικοινωνιακή "αδιαλαξια" τους στα εργασιακα δεν αναιρεί την συναίνεση τους σε μετρα που θα υποβαθμισουν ακόμη περισσοτερο αδιαπραγματευτα δημοσια αγαθα όπως η υγεια, θετοντας άμεσα σε κινδυνο τη ζωή των ασθενεστερων συμπολιτων μας, και η παιδεία.

Η υποκρισια δεν εχει όριο. Αυτό που πρέπει ΟΛΟΙ (κι όταν λεμε ολοι εννοουμε ολοι) να καταλαβουμε, είναι ότι οι ενστάσεις τους χρησιμοποιούνται μονο ως προσχημα προκειμενου να βολιδοσκοπησουν τη θέση τους την επομενη της ψηφισης των μετρων. Γιατι τα μετρα θα ψηφιστουν από ολους. Το δε ΠΑΡΟΝ της ΔΗΜΑΡ απλως θα λειτουργησει ως πρακτικη Ποντιου Πιλατου, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καταψηφισης των μετρων.


Εν κατακλείδι, κανένα από τα κομματα της συγκυβέρνησης δεν έχει αναστολή ή ηθικό κώλυμα στο να ψηφίσει αυτά τα μέτρα. Το μονο που τους προβληματιζει είναι η θέση τους στο κάδρο της επόμενης μέρας, η βιωσιμότητά τους στο πολιτικό σύστημα. Διαφωνεί κανείς;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ