2012-10-31 01:47:02
Φωτογραφία για Nα σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι
Γράφει ο Νίκος Κοντορούσης

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ωμός εκβιασμός της τρόϊκας και των παρατρεχάμενων της από το... εσωτερικό, πέρασε.

Πέρα από το γεγονός ότι το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έγινε τελικά 14 δις, στη λαιμητόμο μπήκαν και τα εργασιακά κεκτημένα, τα οποία πέρασαν σε συντριπτικό βαθμό.

Ο μόνος τρόπος για να μπλοκάρει αυτό το... πανηγύρι είναι η ψηφοφορία στη Βουλή αφού με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε πόσοι βουλευτές θα καταψηφίσουν και αν θα επαρκούν κιόλας.

Εκείνο όμως που μένει σαν πικρή γεύση μετά από κάθε επίσκεψη με την τρόικα είναι η απορία αν τελικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταλάβει τι κάνουν κι αν, εκτός από περικοπές μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων και επιβολή φόρων, υπάρχει και τίποτε άλλο στο manual που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα σε κάθε χώρα που πέφτει στην ανάγκη τους.

Απορία υπάρχει και για τους πολιτικούς μας που ενώ βλέπουν ότι εδώ και δύο χρόνια που είναι εγκατεστημένη αυτή η παρέα στη χώρα δεν έχουν κάνει καμία πρόταση για ανάπτυξη, συνεχίζουν και βαράνε προσοχή μπροστά τους.


Έστω μια πρόταση, μια ιδέα ρε αδελφέ. Τα πάντα κινούνται γύρω από τα δημοσιονομικά, φοροεισπρακτικά και εργασιακά.

Δύο χρόνια χωρίς ούτε μια διέξοδος για επενδυτές. Άραγε η διάλυση συθέμελα της ελληνικής κοινωνίας που είναι έργο των όρων και των απαιτήσεών τους, με αντίβαρο τη μη χρεοκοπία, τους αφήνει αδιάφορους;

Εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα και οι πεινασμένοι και ρακένδυτοι Έλληνες θα αρχίσουν να καταναλώνουν και να επενδύουν ώστε να προκύψει η ανάπτυξη.

Συνένοχοι και οι Ευρωπαίοι εταίροι που αβαντάρουν την Τρόϊκα σφυρίζουν αδιάφορα στην καταστροφή μιας χώρας με το άλλοθι ότι οι έλληνες... τεμπέληδες φταίνε και ότι οι ίδιοι είναι άμοιροι ευθυνών.

Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι ότι στο τέλος πρέπει να νιώθουμε υποχρεωμένοι στους Γερμανούς, στο ΔΝΤ και δεν ξέρω σε ποιους άλλους γιατί μας έσωσαν! «Σε μερικά χρόνια θα μας ευγνωμονείτε», είπε ο αξιότιμος Τόμσεν.

Δηλαδή, να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι.

Τους τροϊκανούς όμως δεν μπορούμε να τους φτύσουμε ή να τους γιαουρτώσουμε, γιατί, βλέπετε, τους φυλάνε εκατό, ακόμα και στην τουαλέτα.

spirospero.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ