2012-10-31 01:33:07
Φωτογραφία για Ιερώνυμος σε Χρυσή Αυγή: Δεν θέλουμε προστάτες
Νέα πυρά και αυτή τη φορά όχι μέσω συνεργατών εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος , κατά της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, όπου και ενημερώθηκε για το έργο των εθελοντών γιατρών και φαρμακοποιών.

Απαντώντας σε ερώτηση για πολιτικούς φορείς που προστατεύουν την Εκκλησία είπε: «Η Εκκλησία τους αγαπά όλους τους ανθρώπους και μαύρους και άσπρους και μη χριστιανούς. Όλους τους ανθρώπους. Και δεύτερον πορεύεται στο δρόμο της και δε χρειάζεται προστάτες».

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που πλήττει και την Εκκλησία και είπε: "Όταν δε θα έχω εγώ να φάω και δε θα έχεις και εσύ να φας, τότε θα σταματήσουμε. Όταν όμως εγώ θα έχω να φάω και εσύ δε θα έχεις να φας τότε δεν είμαστε σε καλό δρόμο".

Αναφερόμενος στο θέμα της φτώχειας τόνισε: "Το έργο θα το συνεχίσουμε αλλά υπάρχουν δυσκολίες. Αλλά όταν όλοι μαζί παλεύουν για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες ,τότε θα ξεπεραστούν".


Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους χώρους εμβολιασμού των παιδιών.Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει εξετάσει μέχρι σήμερα πάνω από 13.500 χιλιάδες ανασφάλιστους, στους οποίους έχουν παραχωρηθεί και δωρεάν φάρμακα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: "Ξεκινούμε σήμερα από το κεντρικό Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και προχωρούμε τις επόμενες μέρες σε όλους τους εμβολιαστικούς σταθμούς μας, χαρτογραφώντας τον παιδικό πληθυσμό σε μια εκστρατεία πρωτογενούς πρόληψης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Το 99% των παιδιών αυτών δεν είχαν κάνει το πλήρες εμβολιαστικό σχήμα για κάθε νόσο (π.χ. μηνιγγιτιδόκοκκο, πνευμονιόκοκκο, HPV, ηπατίτιδες κα) και ήταν εκτεθημένα στα λοιμώδη αυτά νοσήματα, έχοντας κάνει «μισό εμβολιασμό» Πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό μας έργο σε αυτή την εκστρατεία είναι η επαγρύπνηση τις ιατρικής παρακολούθησης με στόχο την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη του κάθε παιδιού που ζει και μεγαλώνει στην Ελλάδα, όσο φτωχό και παραμελημένο και αν είναι".

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Στο μήνυμα συμπαράστασης του ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό στην Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων στον Άλιμο, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, αφήνοντας αιχμές κατά του Αρχιεπισκόπου.

"Από την πλευρά του σχολίασε πως θλιβόμαστε όταν ο Αρχιεπίσκοπος πολιτικολογεί και επιτίθεται εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο κλήρος όμως προτρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. O κλήρος κι ο πιστός Λαός είναι στο πλευρό μας. Η υποστήριξη αυτή μας δίνει δύναμη σε αυτήν την Εθνική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει".

Πηγή: news247
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ