2012-10-30 21:36:51
Φωτογραφία για Στρατόπεδο «Λοχαγού Καραχάλιου»  Ένα στολίδι των Ενόπλων Δυνάμεων (Video και Φωτό)
Τελετή εορτασμού της Γενέθλιας Ημέρας του 586 Μ/Π  Τ.Ο. πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 30 Οκτωβρίου στο Στρατόπεδο «Λγού Καραχάλιου» παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δασταμάνη, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, τοπικών φορέων αλλά και πολιτών που παραβρέθηκαν γιορτάζοντας τα 39 χρόνια που  συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ιδρύθηκε το 586 Τ.Π. (30 Οκτωβρίου 1973) με έδρα την πόλη των Τρικάλων.

Στον πανηγυρικό της ημέρας εψάλει δοξολογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Σέργιο και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με λιτή δεξίωση για τους παρευρισκόμενους.

Ένα πραγματικό στολίδι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας αποτελεί το ΚΕΝ Γρεβενών. Αυτό ακούς από τους επισκέπτες αλλά και τους Νεοσύλλεκτους που είχαν την τύχη να ξεκινήσουν τη στρατιωτική του θητεία από το 586 Μ/Π. Τ.Π.


Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του αλλά και το μεράκι των εκάστοτε Διοικητών του σε συνεργασία με το προσωπικό του Στρατοπέδου το κατατάσσουν στην κορυφή των ΚΕΝ σε όλη την Ελλάδα .

Πριν λίγο καιρό ωστόσο αυτό το στολίδι κινδύνευσε να κλείσει λόγω των περικοπών και των συγχωνεύσεων που αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Με συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Βουλευτή – Αντιπεριφερειάρχη – Δημάρχου κ.λ.π.)αλλά και τις ομολογουμένως άριστες και σύγχρονες εγκαταστάσεις το απέτρεψαν. Κάτι όμως που δεν πρέπει να μας εφησυχάζει αφού στον ανταγωνισμό που προκύπτει, λόγω των συνεχόμενων αλλαγών, θα πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να επεκταθεί ώστε να γίνει ακόμα πιο σύγχρονο αλλά και μεγαλύτερο. Μια λύση που δείχνει ότι μπορεί να δώσει και την οριστική βιωσιμότητα του στρατοπέδου είναι  η συγχώνευση – προσάρτηση του κτηρίου της Σχολής Αστυφυλάκων , που όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα τέθηκε σε αναστολή.

Σήμερα το ΚΕΝ Γρεβενών έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 400 περίπου άτομα ενώ με την προσάρτηση της  Σχολής Αστυφυλάκων θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί πάνω από 600, γεγονός  που θα το καταστήσει ως το καλύτερο και άτρωτο.

Η ύπαρξη του ΚΕΝ στην περιοχή μας πέραν του ότι αποτελεί πηγή εσόδων για την τοπική αγορά εκπέμπει συγχρόνως και ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής μας, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε την συμμετοχή και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

http://greveniotis.gr/index.php/grevena/831-eortasmos-tis-genethlias-imeras-tou-586-m-p-t-p-video
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ