2012-10-30 16:11:02
Φωτογραφία για Επικουρικό: Οι βουλευτές αποφασίζουν επιβίωση ή εκκαθάριση
Σήμερα το βράδυ στην ονομαστική ψηφοφορία του σχεδίου νόμου για τι ΔΕΚΟ κρίνεται η βιωσιμότητα ή μη του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Οχημάτων.

Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου καλούνται να αποφασίσουν ένα θα γίνει δεκτή η τροπολογία που σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος καθιστά βιώσιμο το Επικουρικό Κεφάλαιο. Στην περίπτωση που η τροπολογία δεν περάσει ως πιθανότερη εξέλιξη για το επικουρικό κεφάλαιο θεωρείται η εκκαθάριση, με απρόβλεπτες βέβαια συνέπειες για τους 140.000 θύματα ασφαλισμένους που αναμένουν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους.

Η λύση που προκρίνεται μέσω της τροπολογίας-η οποία συναντά την έντονη αντίδραση των δικηγορικών συλλόγων- θεωρείται από την ασφαλιστική αγορά η μόνη βιώσιμη στην παρούσα συγκυρία λύση για το Επικουρικό και αυτό φρόντισε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος να το καταστήσει σαφές σε όλους τους βουλευτές!


Τέλος σημειώνεται ότι η προς ψήφιση τροπολογάι έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά τις απρεμβάσεις βουλευτών όλων των κομμάτων. Ετσι προβλέπεται για περιστατικά αναπηρίας δυνατότητα υπέρβασης του πλαφόν της αποζημίωσης των 100.000 € που είχε τεθεί στο αρχικό κείμενο για τις περιπτώσεις ανακλήσεων αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιριών. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται νέα διάταξη με την οποία προβλέπεται αποζημίωση για ψυχική οδύνη μέχρι 6.000 € ανά δικαιούχο. Τέλος, επιβάλλεται αύξηση των εισφορών των ασφαλιστικών εταιριών (αύξηση εισφορών άνω του 45%).
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ