2012-10-30 12:13:09
Φωτογραφία για Κατάργηση 9.000 θέσεων εργασίας από τη UBS ως το 2015
Η πρώτη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση τουλάχιστον 9.000 θέσεων εργασίας στα υποκαταστήματά της παγκοσμίως έως το 2015, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης στο τμήμα της τράπεζας επενδύσεων και υπέστη λόγω της επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας μεγάλες απώλειες στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Η τράπεζα αυτή της Ζυρίχης που αριθμούσε παγκόσμιως 63.500 υπαλλήλους στα τέλη Ιουνίου, υπολογίζει στην εξοικονόμηση 5,4 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων σε τρία χρόνια και θέλει να εγκαταλείψει ορισμένες ριψοκίνδυνες δραστηριότητες του τομέα επενδύσεων, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της. Από σήμερα έως το 2015, η τράπεζα θέλει να μειώσει το προσωπικό της σε 54.000 εργαζόμενους.

Λόγω της αναδιάρθρωσης αυτής η UBS υπέστη μεγάλες απώλειες 2,2 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στο τρίτο τρίμηνο (1,8 δισεκατομμύριο ευρώ).

"Η απόφαση αυτή ήταν δύσκολο να ληφθεί, κυρίως σε μια δραστηριότητα όπως η δική μας που βασίζεται στα πρόσωπα», είπε ο γενικός διευθυντής Σέρτζιο Ερμότι, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση.

"Τα μέτρα που τώρα λαμβάνουμε θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης σε αυτό το ρυθμιστικό και οικονομικό περιβάλλον που αλλάζει εκ θεμελίων και στο μέλλον θα αποφέρουν διαρκείς αποδόσεις για τους μετόχους μας», διευκρίνισε η τράπεζα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ