2012-10-30 12:06:03
Φωτογραφία για 80 χιλιάδες για ατασθαλίες 70 υπαλλήλων στο δήμο Λάρνακας
Εβδομήντα εργατοϋπάλληλοι του Δήμου Λάρνακας ενώ ήταν με άδεια ασθενείας δεν κατέβαλλαν ως όφειλαν στο Δήμο τα ποσά που εισέπρατταν από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αποτέλεσμα ο Δήμος να απολέσει ποσό της τάξης των 80 περίπου χιλιάδων ευρώ. Το μικρότερο ποσό που δεν κατεβλήθη ανέρχεται στα 70 ευρώ ενώ το μεγαλύτερο στα 3μιση χιλιάδες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε σήμερα ότι «ο Δήμος διαπίστωσε ατασθαλίες από ορισμένους εργατοϋπαλλήλους οι οποίοι ενώ ήταν με άδεια ασθενείας δεν κατέβαλλαν τα ποσά που εισέπρατταν ως δικαιούχοι, στο Δήμο Λάρνακας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι με υπευθυνότητα προς τους συνδημότες μας και με διαφάνεια προς όλους έχουμε αμέσως ανακοινώσει το θέμα και έχω δώσει οδηγίες και θα εισπραχθεί μέχρι και το τελευταίο σεντ από τα οφειλόμενα» είπε και πρόσθεσε πως «με το πέρας της έρευνας ο κατάλογος θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων το Δημοτικό Συμβούλιο κρίνει αναγκαία».


Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Δήμαρχος είπε ότι «η έρευνα εξελίσσεται και συμπεριλαμβάνει από το 2009 μέχρι σήμερα. Το ύψος του ποσού ανέρχεται εκ πρώτης όψεως στα 80 χιλιάδες ευρώ» με το μικρότερο ποσό να είναι γύρω στα 70 και το μεγαλύτερο γύρω στις 3μιση χιλιάδες.

Σε σχετική ερώτηση απάντηση πως αυτές «είναι περιπτώσεις ατασθαλιών και παρατυπίας και δεν τίθεται θέμα στον Δήμο αν αποδέχεται κάποιος απλώς είναι οι διαπιστώσεις που έχουν γίνει μέσα από την έρευνα που δεν τυγχάνουν αμφισβήτησης».

Ερωτηθείς γιατί το λογιστήριο του Δήμου δεν ανακάλυψε πιο γρήγορα αυτό το θέμα, ο κ. Λουρουτζιάτης απάντησε πως «είναι το οικονομικό τμήμα του Δήμου που έχει ξεκινήσει αυτή την έρευνα μέσα από τις πολύ συγκροτημένες προσπάθειες που κάνουμε τώρα και για νοικοκύρεμα του Δήμου και για οικονομική περισυλλογή».

Ανέφερε ακόμα ότι «πέραν από τα μεγάλα έργα που μας ενδιαφέρουν στην Λάρνακα που πλέον δεν θα αμύνεται αλλά θα διεκδικεί εκείνα που δικαιούται το να βάλουμε σε τάξη τα θέματα του Δήμου είναι στη πιο ψηλή μας προτεραιότητα. Και μέσα απ’ αυτό το στόχο εργαζόμαστε ούτως ώστε εκεί όπου υπάρχουν στρεβλώσεις να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν».

Σε ερώτηση γιατί ακόμα δεν έγινε καταγγελία στην Αστυνομία ο κ. Λουρουτζιάτης απάντησε πως «η έρευνα που διεξάγεται θα μας δώσει και τον τελικό αριθμό και την δυνατότητα να το συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Ερωτηθείς εάν ο αριθμός θα αυξηθεί και υπάρχουν σκέψεις για κυρώσεις εναντίον των υπαλλήλων, ο Δήμαρχος απάντησε πως «όλα τα θέματα που αφορούν την έρευνα όσον αφορά τον αριθμό είναι υπό εξέλιξη, ενώ για το θέμα των κυρώσεων υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξετάσει».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι «οι αποκοπές άρχισαν άμεσα και μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη ο Δήμος Λάρνακας θα ανακτήσει όλα τα απολεσθέντα έσοδα».

Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι οι εργατοϋπάλληλοι δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ κληθείς να αναφέρει κατά πόσον στο θέμα αυτό υπάρχουν και υψηλόβαθμα στελέχη του Δήμου, είπε πως δεν έχει ακόμα δει τον ονομαστικό κατάλογο «διότι η έρευνα ακόμα εξελίσσεται. Η έρευνα κυρίως αφορά εργάτες του δήμου».

Σε παρατήρηση ότι αυτοί οι εργάτες είχαν την ανοχή των ανωτέρων τους, ο κ. Λουρουτζιάτης είπε πως «η διαδικασία ελέγχου χρειάζεται βελτίωση και αυτό ήδη έγινε. Εκεί όπου υπάρχουν οι δυνατότητες να καλυτερεύσουμε και το δικό μας σύστημα θα το κάνουμε» κατέληξε.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ