2012-10-30 11:50:19
Φωτογραφία για Κουβέλης και Καρατζαφέρης: Δύο παράλληλοι βίοι...!!!
Η ιστορία επαναλαμβάνεται δύο φορές, λέει ο Μαρξ, τη δεύτερη σα φάρσα. Και σαν φάρσα λίγο κάνει που η ΔΗΜΑΡ, η οποία έχει καταπιεί μια καμήλα μέτρα, ανάμεσα τους περικοπές συντάξεων και επιδομάτων στα 4,5 δισ.,

 

 απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα για τις ούτως ή άλλως παγωμένες τριετίες των τραπεζοϋπαλλήλων. Ή μήπως δεν έχει καταπιεί τίποτε και απλά την τρομάζει η καμήλα; 

Θα είναι τελικώς φάρσα αν ο κ. Φ. Κουβέλης καταψηφίσει τα μέτρα, όπως έχει δεσμευτεί, ρίξει την κυβέρνηση και μετά αρχίσει να καταγγέλλει το μνημόνιο, όπως ο Γ. Καρατζαφέρης. Και όμως πληθαίνουν οι ενδείξεις, ότι δεν το αντέχει, δεν αντέχει το βάρος και το κόστος να υπερψηφίσει όλα αυτά τα μέτρα, ακριβώς όπως ο Καρατζαφέρης το Φλεβάρη του 2012.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε τότε την κωλοτούμπα άτσαλα και καταστράφηκε. Ο κ. Κουβέλης φρόντισε να εγκλωβιστεί σε μια θέση χωρίς επιστροφή, έβαλε μάλιστα και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του να την επικυρώσει.


Όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο δύσκολο γίνεται να τα στρίψει, και ας διαβεβαιώνει η ΔΗΜΑΡ σε όλους τους τόνους ότι στηρίζει την κυβέρνηση. Αν καταψηφίσει το πακέτο όμως τι ακριβώς στηρίζει; Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση θα αντέξει αυτόν τον κλυδωνισμό τι ακριβώς θα στηρίζει στο μέλλον η ΔΗΜΑΡ; Μια κυβέρνηση που εφαρμόζει ένα πρόγραμμα το οποίο αυτή έχει καταψηφίσει;

Η επίσημη ΔΗΜΑΡ ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται με τους εταίρους ως και την τελευταία στιγμή αλλαγές στα μέτρα. Στην πραγματικότητα, οι ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν την παραμικρή απήχηση εκτός των ελληνικών συνόρων, ούτε καν ίσως των συνόρων των Αθηνών. Όποιος δεν το πιστεύει, ας ρίξει μια ματιά στον ξένο τύπο, το δράμα που παίζεται στην Αθήνα τις τελευταίες εβδομάδες δεν απασχολεί κανέναν.

Σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνητικές κρίσεις, όπου ακόμα και ο τελευταίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που εξέφραζε ενστάσεις είχε το μερίδιο του στην παγκόσμια δημοσιότητα οι δραματικές αναταράξεις στην κυβέρνηση Σαμαρά δεν απασχολούν κανέναν. Οι εταίροι έχουν άλλωστε από πολύ νωρίς ξεκαθαρίσει τη θέση τους, ψηφίστε τα μέτρα για να πάρετε τα λεφτά.  

Οι ενστάσεις που διατυπώνονται άλλωστε δεν τους πείθουν. Οι 1 7 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν στα χέρια τους ένα μνημόνιο από το Μάρτιο του 2012 που καθορίζει σαφώς τι πρέπει να γίνει. Το ότι στη ΔΗΜΑΡ, στο ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και στη ΝΔ κάποιοι δεν το είχαν διαβάσει προσεκτικά δεν αποτελεί επιχείρημα. Ορθώς δεν το χρησιμοποιεί καθόλου ο κ. Σαμαράς, ούτε ασχολείται με το τι έλεγε ο ίδιος προεκλογικά.

Στη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι ο ελιγμός θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη και ότι το κόμμα όφειλε να εκτονώσει την κρίση, είναι όμως λίγοι της λεγόμενης δεξιάς πτέρυγας.

Η ηγετική ομάδα υπό τον Φ. Κουβέλη επιμένει στη γραμμή δεν ψηφίζω, χωρίς να αφήνει εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν περάσει η γραμμή της. Η υποψία, ότι αναζητεί τρόπο «να την κάνει» δεν είναι παντελώς αβάσιμη. Όποιος έχει παρακολουθήσει προσεκτικά το κόμμα του κ. Κουβέλη, διαπιστώνει ότι και ως μέλος της συγκυβέρνησης τους τελευταίους 4 μήνες δεν έχει ψηφίσει τίποτε που να έχει πολιτικό κόστος.

Πιθανόν, το συνολικό πακέτο να είναι αυτό που τρομάζει τον κ. Κουβέλη και τους επιτελείς του ακόμα περισσότερο και από τα εργασιακά Θέμης Δαγκλής / newpost/gr
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΓΚΟΛ Νο...800 ΤΟΥ ΑΜΠΝΤΟΥΝ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΓΚΟΛ Νο...800 ΤΟΥ ΑΜΠΝΤΟΥΝ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ