2012-10-30 10:40:14
Φωτογραφία για Επί ποδός και πάλι συνδικάτα και εργαζόμενοι για τα μέτρα!
Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα, που θα πραγματοποιήσει

νέα απεργία την ερχόμενη εβδομάδα Μάλιστα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και 48ωρης απεργίας την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Η αρχή γίνεται αυτή την εβδομάδα, με τα συνδικάτα να διοργανώνουν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι των τραπεζών πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 16.30 στη Σίνα για τα Ταμεία Υγείας του κλάδου (που με τροπολογία μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ).

Αύριο στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται συλλαλητήριο στο Προπύλαια από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Την Πέμπτη οι δημόσιοι υπάλληλοι προχωρούν σε παναττική στάση εργασίας (12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου) και οι ομοσπονδίες στον χώρο της υγείας διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι.

Με κινητοποιήσεις διαρκείας, οι οποίες θα ξεκινήσουν από την ημέρα που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.


Ηδη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους για πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, ενώ σήμερα το πρωί συνεδριάζουν και τα σωματεία των εργαζομένων στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Οι διοικήσεις των Σωματείων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ) με τα συνδικάτα εργαζομένων στην Ο.ΣΥ. Α.Ε. ( Ε.ΘΕ.Λ. - Η.Λ.Π.Α.Π.) συμφώνησαν για κοινές δράσεις.

Ο στόχος των κινητοποιήσεων, όπως επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, είναι διπλός:

Να μην ψηφιστούν τα νέα κυβερνητικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρο τον λαό.

Να μην υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια κατά 25%, αλλά μειώσεις ώστε η τιμή του εισιτηρίου να επανέλθει στα επίπεδα του 2009, δηλαδή στο ένα ευρώ.

Σε 48ωρη αποχή κατεβαίνουν Πέμπτη και Παρασκευή οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στην προοθούμενη κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασής τους στα συμβόλαια
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ