2012-10-30 09:38:52
Φωτογραφία για Δύσκολη ψηφοφορία σήμερα στη βουλή
Κρίσιμη δοκιμασία για τη συνοχή της κυβέρνησης αποτελεί η απογευματινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση ΔΕΚΟ και λιμανιών, λόγω της εκπεφρασμένης πρόθεσης σημαντικού αριθμού βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ στο σύνολό της, να το καταψηφίσουν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, που θεωρείται προάγγελος και για την επόμενη φάση που περιλαμβάνει τα δημοσιονομικά μέτρα και τις ανατροπές στα εργασιακά. Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση αναμένεται να αποσαφηνιστεί σήμερα το πρωί κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι βουλευτές που λένε «όχι» στο ν/σχ ζητούν να έχει η Βουλή τον τελευταίο λόγο για τις αποκρατικοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομικών όμως γνωστοποίησε την Κυριακή ότι η τρόικα απορρίπτει το αίτημα κύρωσής τους από το Κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος του Κινήματος, ο οποίος είχε χθες συνεχείς συσκέψεις με συνεργάτες του, τόνισε: «Είπαμε ότι στηρίζουμε κυβέρνηση τετραετίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και αυτό θα κάνουμε»
. Στο ίδιο πνεύμα αναμένεται να κινηθεί και η σημερινή του εισήγηση στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα με την επισήμανση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει θέση «εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική». Εν τω μεταξύ, η χθεσινή πρωτοβουλία του Γιάννη Στουρνάρα, να καλέσει στο γραφείο του τους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προβάλλουν ενστάσεις για την ψήφιση του νομοσχεδίου, προκάλεσε την ενόχληση του κ. Βενιζέλου. Όπως έγινε γνωστό, διεμήνυσε στον υπουργό Οικονομικών ότι θεωρεί ότι η πρωτοβουλία του αποτελεί απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά του κόμματος.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ