2012-10-30 07:44:08
Φωτογραφία για Νέο  κίνημα «Δεν πληρώνω , Δεν πληρώνω»
Το Υπουργείο Ανάπτυξης μελετά την μεταβολή της νομοθεσίας στην κατεύθυνση «άρνηση πληρωμής απ΄τον καταναλωτή σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεως» .

Ζηλωτής το Υπουργείο Ανάπτυξης και κατά συνέπεια η Κυβέρνηση της επιτυχημένης παρέμβασης του κινήματος «Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω» απέναντι όμως στο Δημόσιο, δημιουργεί ανάλογο κίνημα απέναντι στον ιδιωτικό τομέα .

Να γελάσει ή να κλάψει κανείς;

Να ασχοληθεί μαζί τους σοβαρά ή να τους απαξιώσει;

Ενώ το κίνημα «Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω» ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς έχει τις δικές του ρίζες και αναφορές, ήταν διεκδίκηση κοινωνικών ομάδων για το άδικο της πληρωμής π.χ. διοδίων όπως Πατρών - Αθηνών εγκαταλελειμμένου δρόμου που δεν παρέχει καμία σοβαρή υποδομή και Ευρωπαϊκή προδιαγραφή το αντίστοιχο κίνημα του Υπουργείου Ανάπτυξης μάλλον στόχο έχει την δημιουργία αποπροσανατολισμού της κοινωνίας με καθημερινές γαργαλιστικές ειδήσεις και αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού.


Έχουν καμία σχέση με την πραγματική οικονομία τον τρόπο συναλλαγής και τα ήθη της αγοράς όλοι αυτοί οι «πολιτικοί φιρφιμίκοι» , με τις υψηλόμισθες αποδοχές όταν «προτρέπουν» τον καταναλωτή για παράνομες πράξεις;

Προφανώς η λειτουργία της συναλλαγής είναι «ξένη» στα Golden boys μια και τις αγορές τους εξυπηρετούσε το υπηρετικό προσωπικό της οικογένειας.

Ο πελάτης λοιπόν επιλέγει το προϊόν της αρεσκείας του, το προϊόν αμπαλάρεται, ο πελάτης πληρώνει στο ταμείο, τα χρήματα μετρούνται, τσεκάρονται και μετά κόβεται η απόδειξη.

Αν κοπεί η απόδειξη πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής και ο πελάτης δυστροπήσει , ή δεν έχει όλο το ποσό ή κατά τον έλεγχο διαπιστωθούν πλαστά χαρτονομίσματα;

Ας μην προλάβει να απαντήσει ότι ακυρώνει την απόδειξη γιατί τότε τον περιμένει άλλος Γολγοθάς με την Εφορία, όπου πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι κάτοχος της λίστας Λαγκάρντ.

Την ίδια ώρα στους εμπορικούς δρόμους οργιάζει το παρεμπόριο και ποιό πέρα το λαθρεμπόριο, όπου χάνονται 8-9δις το χρόνο από Φ .Π. Α. , δασμούς ………όσα περίπου αναζητούνται για τα μέτρα του Μνημονίου, είναι προτιμότερα όμως τα «σκάλπ» των συνταξιούχων , μισθωτών , μικρομεσαίων σαν λάφυρα προς την Τρόϊκα .

Μήπως τα αίτια της φοροδιαφυγής είναι οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ 23% , οι δυσβάστακτοι φόροι, η μη σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, η πολυπλοκότητα και δυσνόητοι νόμοι και η ομηρεία χιλιάδων επιχειρήσεων μια 5ετία για να κλείσουν τα βιβλία τους.

Πολύπλοκοι και δυσνόητοι νόμοι; ΠΟΛ 1082 3η παράγραφος «σύμφωνα με την υποπερίπτωση δ δ. της περίπτωσης δ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του ΚΒΣ (Π.Δ. 186/92)…………» και επειδή τελευταία έχουν εξαφανισθεί «οι ταχυδακτυλουργοί και οι σαλτιμπάγκοι» απ΄τους περιοδεύοντες θιάσους μην ανησυχείτε βρήκαν στέγη στο Υπουργείο Ανάπτυξης …….

Έτσι για να μην αναρωτηθείτε οι αφελείς αν οι θυσίες μας πάνε χαμένες.

Χαμένες πάνε. Χαμένες. Τα μέτρα, μέτρα θα φέρνουν Λερναία Ύδρα, είναι το Μνημόνιο ζαριά στην πλάτη μας ρίχνουν , μέτριοι μετριότατοι κατώτεροι των περιστάσεων και ιστορικών αναγκών.

Ας μην πράξουν οι κ.κ. Βουλευτές το κομματικό καθήκον, ας μην μας σώσουν, νισάφι 3 χρόνια, ας μην ψηφίσουν τα μέτρα του Μνημονίου αυτοί και όσοι πονηρά «λοξοκοιτάζουν», πατώντας σε δύο βάρκες…….

Για Γέλια και για κλάματα…… Γεώργιος Ρώρος

Πρόεδρος Ε.&Ε.Σ.Π.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ