2012-10-29 23:56:04
Φωτογραφία για Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ: Καμία παρέμβαση στην ΕΡΤ
Αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στο θέμα που δημιουργήθηκε σήμερα με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" της ΝΕΤ κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση στην ΕΡΤ. "Το τι συνέβη αποτελεί καθαρά εσωτερικό ζήτημα της ΕΡΤ", υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας ωστόσο πως "«το υπουργείο, με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα κριτικής, το οποίο αναμφίβολα έχει κάθε δημοσιογράφος, εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν ζητήθηκε καν η άποψή του από τους συντελεστές της εκπομπής και αναπαράχθηκαν αβασάνιστα οι ισχυρισμοί συγκεκριμένης και μόνο εφημερίδας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου".

Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί βασανισμού 15 συλληφθέντων κατά τις διαδηλώσεις της 30ης Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, το υπουργείο στρέφεται εναντίον της εφημερίδας "Αυγή" και του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας: "Σχετικά με το ζήτημα των καταγγελιών για δήθεν "βασανισμούς" κρατουμένων στη ΓΑΔΑ με ηλεκτροσόκ και κάψιμο με αναπτήρες, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι κανένα – μα κανένα – έγκαυμα δεν υπήρξε σε κρατουμένους και η επιμονή της εφημερίδας "Αυγή" στο αντίθετο συνιστά ολίσθημα, καθώς συγχέει ορθοπεδικής φύσεως ερυθρότητα σε έναν τραυματία με… έγκαυμα, παρότι πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο και θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον ιατροδικαστή για να το διασταυρώσει
. Συγγνώμη συνεπώς πρέπει να ζητήσουν η συγκεκριμένη εφημερίδα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άκριτα αναπαρήγαγαν τη συγκεκριμένη "πληροφορία"."
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ψάχνει χορηγούς ο Kobayashi
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ψάχνει χορηγούς ο Kobayashi
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ