2012-10-29 21:27:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξεκίνησε -αλλά διεκόπη λόγω ώρας- η δίκη των 23 της «μαφίας» από την Ζάκυνθο
Με τις κατηγορίες από τον… μισό ποινικό κώδικα στις πλάτες τους, οι 23 της «μαφίας» από την Ζάκυνθο, προσήλθαν σήμερα στο Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας προκειμένου να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη... σύσταση δύο εγκληματικών ομάδων που στην κυριολεξία είχαν «ρημάξει» το νησί του Ιονίου.

Η συνεδρίαση, μετά από δύο αναβολές τις προηγούμενες ημέρες, ξεκίνησε σήμερα περίπου στις 2.30 το μεσημέρι, όπου αναγνώστηκαν όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων μαζί με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο καθένας καθώς και κάποια διαδικαστικά ζητήματα, όμως τελικά διέκοψε, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, λίγο μετά τις 3 μ.μ., προκειμένου να επιστρέψουν και πάλι στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών την ερχόμενη Τρίτη 6 Νοεμβρίου.

Οι δύο πολυπληθείς ομάδες, μεταφέρθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό αυστηρή περιφρούρηση και με την εποπτεία της ηγεσίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. στα δικαστήρια της Γούναρη, από το Τμήμα Μεταγωγών οπότε και είχαν μεταφερθεί οι συλληφθέντες από πολύ νωρίς το πρωί μετά τη μεταφορά τους από τα σωφρονιστικά ιδρύματα όλης της χώρας όπου φυλάσσονται.


Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, εκβιάσεις, απόπειρες ανθρωποκτονίας και... το μισό σχεδόν ποινικό κώδικα αντιμετωπίζουν οι 23 κατηγορούμενοι που κάθονται στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας. Αποτελούν τα μέλη των δύο μεγαλύτερων εγκληματικών ομάδων που εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Ζάκυνθο.

Μεταξύ των κατηγορουμένων και πρώην Λιμενάρχης Ζακύνθου ο οποίος φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με έναν εκ των κατηγορουμένων και τον είχε ειδοποιήσει ότι αναζητούσαν οι αστυνομικές Αρχές, τόσο τον ίδιον όσο και μέλη της οικογένειάς του για τα αδικήματα της απειλής και της οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο κατηγορητήριο οι εγκληματικές ομάδες πουλούσαν προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, ενώ στην παράνομη δράση τους περιλαμβάνεται επίσης εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, ακόμη και τοκογλυφία. Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του Λιμενικού έπειτα από παρακολούθηση με τη μέθοδο του "κοριού".

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και οι δύο αρχηγοί των ομάδων, ένας 29χρονος και ένας 27χρονος οι οποίοι εκτός από επιθέσεις, απειλές και εξυβρίσεις ακόμη και εναντίον αστυνομικών, κατηγορούνται πως ετοίμαζαν την απελευθέρωση και μάλιστα με χρήση όπλων, ενός Έλληνα έγκλειστου στις φυλακές, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ληστείες στη ΔΟΥ Ζακύνθου και την Alpha Bank Ζακύνθου.

Η απόδραση απετράπη καθώς τα όπλα και τα υλικά μεταμφίεσης που θα χρησιμοποιούσαν είχαν εντοπιστεί από την αστυνομία αφού είχαν σταλεί μέσω κούριερ. Η μία εγκληματική ομάδα προέβαινε και σε εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, σε εμπορία όπλων και σε εκβιάσεις. Η δεύτερη πωλούσε σκληρά ναρκωτικά.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ