2012-10-29 19:31:03
Φωτογραφία για Σχέδιο κατά της ρατσιστικής βίας παρουσίασε ο Δένδιας
Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται σύσταση εξειδικευμένων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία θα λειτουργήσουν αρχικά σε... Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία σε όλη την επικράτεια. Επίσης προβλέπεται και η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για την υποβολή καταγγελιών για ρατσιστικά κρούσματα.

Επιπλέον, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ανατίθεται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων η επεξεργασία των καταγγελιών που αφορούν σε αστυνομική βία κατά αλλοδαπών.

Ο κ. Δένδιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόθεσή του να υποβάλει μήνυση κατά της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η οποία δημοσίευσε άρθρο για βασανιστήρια σε κρατούμενους στη ΓΑΔΑ, υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση εξετάζεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες πολλοί αστυνομικοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «ο πολιτικός προϊστάμενος δεν υποχρεούται να γνωρίζει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Σε περίπτωση όμως παρέκκλισης δεν θα δείξουμε καμία επιείκεια».

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ