2012-10-29 16:37:01
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο Βασίλης μας χρωστάει 300 ευρώ
Ξεπέρασε κάθε όριο το θράσος ενός ζευγαριού που επιχείρησε να εξαπατήσει μια ηλικιωμένη Πατρινή και να της αποσπάσει 300 ευρώ. Κι αυτό διότι της εμφάνισε (τηλεφωνικώς) κι ένα τρίτο πρόσωπο που παρίστανε τον γιο της και την προέτρεπε να τους δώσει το προαναφερόμενο ποσό!

Οι ιστορίες για κάποιους που προσπαθούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά (και) στην Πάτρα πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό, ωστόσο αυτή είναι πράγματι ξεχωριστή, καθώς στο κόλπο ήταν τρία άτομα! Όλα έγιναν την περασμένη εβδομάδα όταν ένα ζευγάρι κτύπησε την πόρτα του σπιτιού της μητέρας ενός γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας.

Το ζευγάρι, που είχε μια καθʼ όλα προσεγμένη και αξιοπρεπή εμφάνιση, ζήτησε από την ηλικιωμένη να της δώσει 300 ευρώ, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό το χρωστά ο γιος του, καθώς και ότι ο ίδιος τους είπε να απευθυνθούν στη μητέρα τους για να τους το δώσει.


«Ο Βασίλης μας χρωστάει 300 ευρώ και μας είπε να έλθουμε σε σένα για να μας τα δώσεις» της είπαν χαρακτηριστικά και η ίδια παραξενεύτηκε, αφενός γιατί γνωρίζει ότι ο γιος της ως επιχειρηματίας δεν χρωστάει σε τρίτους και ότι ακόμη και αν συνέβαινε αυτό δεν θα κατέφευγε σε τέτοιες πρακτικές, αφετέρου γιατί οι άγνωστοι επισκέπτες ήξεραν το μικρό του όνομα.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη, η οποία είχε «δασκαλευτεί» από τον γιο της να μην πιστεύει ανάλογες ιστορίες από αγνώστους για να μην πέσει θύμα εξαπάτησης, δεν «τσίμπησε».

Τότε το ζευγάρι, προκειμένου να την πείσει, τηλεφώνησε σε κάποιον που υποτίθεται ότι ήταν ο γιος της για να της μιλήσει ο ίδιος και να της ζητήσει να τους δώσει τα χρήματα!

Εννοείται, όμως, ότι η ηλικιωμένη κατάλαβε αμέσως ότι η φωνή που άκουσε στο κινητό τηλέφωνο και την προέτρεπε να τους δώσει τα 300 ευρώ δεν ήταν του γιου της και σιγουρεύτηκε ότι το ζευγάρι που είχε απέναντί της ήταν απατεώνες που προσπαθούσαν να την εξαπατήσουν.

Έτσι, εκείνη τη στιγμή, αποφάσισε να τους το δώσει να το καταλάβουν. Πώς; Λέγοντας ότι θα τηλεφωνούσε η ίδια στο γιο της για να του ζητήσει διευκρινίσεις! Όμως, δεν χρειάστηκε να το κάνει αφού η κατάληξη ήταν το ζευγάρι να το βάλει στην κυριολεξία στα πόδια πριν η ηλικιωμένη προλάβει να τηλεφωνήσει στον πραγματικό της γιο!

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αποκούμπι στη ζωγραφική
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αποκούμπι στη ζωγραφική
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ