2012-10-29 16:15:02
Φωτογραφία για Ο oμογενής Γεώργιος Βενιζέλος ανέλαβε την ηγεσία του FBI Ν. Υόρκης
Την ηγεσία του FBI στη Νέα Υόρκη, αναλαμβάνει ο ομογενής Γεώργιος Βενιζέλος, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες στον τομέα της έρευνας και εξιχνίασης εγκλημάτων κάθε μορφής. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Το τμήμα του FBI στη Νέα Υόρκη είναι πολύ μεγάλο, το μεγαλύτερο ίσως σε όλη τη χώρα. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω πριν το τέλος της σταδιοδρομίας μου», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα».

Η σταδιοδρομία του στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ ξεκίνησε το 1991 από τη Βοστώνη, όπου ασχολήθηκε με εγκλήματα του κοινού Ποινικού Κώδικα. Το 1997 προήχθη σε διευθυντική θέση στο τμήμα του FBI στην Ουάσιγκτον και ασχολήθηκε με το οργανωμένο ρωσικό έγκλημα. Υπηρέτησε επίσης επί επτά χρόνια σε διευθυντική θέση στη Νέα Υόρκη. Για τις προτεραιότητές του στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στην κορυφή βρίσκεται η πρόληψη κάποιας τρομοκρατικής ενέργειας. «Η πόλη της Νέας Υόρκης ήταν και θα είναι πάντοτε στόχος κάποιας τρομοκρατικής επίθεσης, για αυτό είναι πολύ σπουδαίο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το θέμα της τρομοκρατίας», τόνισε
. «Ψηλά στις προτεραιότητές μου θα είναι και το οικονομικό έγκλημα, καθότι η Νέα Υόρκη είναι η οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου και θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως κρατούμε τη Γουόλ Στριτ “έντιμη”», πρόσθεσε. Το τμήμα του FBI στη Νέα Υόρκη έχει περίπου 2.200 στελέχη και πράκτορες, τους οποίους ο κ. Βενιζέλος θα επιβλέπει και θα συντονίζει ο ίδιος προσωπικά.

Ο Γεώργιος Βενιζέλος γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα. Ερωτηθείς πώς αισθάνεται που ως παιδί μεταναστών έφθασε σε αυτό το υψηλό επίπεδο στον τομέα του, υπογράμμισε πως είναι πάρα πολύ υπερήφανος για την ελληνική του καταγωγή και εξέφρασε τη λύπη του που δεν ζουν οι γονείς του, οι οποίοι κατάγονταν από τη Μεσσηνία, να χαρούν με την άνοδό του.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ