2012-10-29 16:04:01
Φωτογραφία για Ηλεία: Βροχές σήμερα - Σοβαρή κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης
Πρωτοφανής σε ένταση και διάρκεια κακοκαιρία επικρατεί, το τελευταίο 48ωρο σε ορεινή Ήπειρο και Θεσσαλία με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο

Γαρδίκι Τρικάλων να καταγράφει σε μόλις 24 ώρες (28/10), σχεδόν 400 χιλιοστά, όπως μεταδίδει το metar.gr. Για την ακρίβεια καταγράφηκαν 398,4 χιλιοστά, τιμή που αποτελεί απόλυτο ρεκόρ τουλάχιστον από το 2006 που αναπτύχθηκε σταδιακά το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών στην Ελλάδα!

Στα δικά μας, στην Ηλεία, μπορεί να μην έβρεξε το Σαββατοκύριακο όπως περιμέναμε, σήμερα όμως Δευτέρα οι δυτικοί άνεμοι θα φέρουν βροχές. Όπως έχουμε γράψει από την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθούν να επιμένουν τα προγνωστικά μοντέλα για πολύ σοβαρή κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη. Πάνω από τα κανονικά για την εποχή θα κυμανθεί καθ΄όλη την διάρκεια της εβδομάδας ο υδράργυρος.


Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό.

Σήμερα Δευτέρα 29/10, περιμένουμε βροχερό καιρό στο σύνολο του νομού, με κατά τόπους έντονες βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία σε πτώση το μεσημέρι στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τρίτη 30/10, βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 13 με 14, το μεσημέρι στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη 31/10, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Σταδιακά από το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και τη νύχτα προς την Πέμπτη θα εκδηλωθούν βροχές. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, νωρίς το πρωί 15 με 16, το μεσημέρι στους 22 με 23. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με σημαντική ενίσχυση από το βράδυ σε ισχυρούς 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 και τη νύχτα προς Πέμπτη θυελλώδεις 8 έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το πρώτο μισό της ημέρας φαίνεται να επικρατεί πολύ ισχυρή κακοκαιρία με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες με ραγδαίες βροχοπτώσεις που πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18, το μεσημέρι στους 20 με 21. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Υποχώρηση της κακοκαιρίας φαίνεται από την Παρασκευή 2/11. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στους 22 με 23, άνεμοι βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ. Ανάλογος καιρός φαίνεται και το Σάββατο 3/11.

Παρακολουθούμε τα προγνωστικά στοιχεία για την σοβαρή επιδείνωση της Τετάρτης προς Πέμπτη, νεότερα στοιχεία στην πρόγνωση το πρωί της Τρίτης ή σε έκτακτες.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ