2012-10-29 09:00:10
Φωτογραφία για Der Spiegel: Η τρόικα υποστηρίζει ότι η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των μεταρρυθμίσεων
Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - αυτή τη φορά με συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της ΕΚΤ - 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, «μέτρια» αξιολόγηση της μέχρι τώρα προσπάθειας στις μεταρρυθμίσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 30 (κατά την Κομισιόν και την ΕΚΤ) και στα 38 δισ. ευρώ (κατά το ΔΝΤ), περιείχε μεταξύ άλλων η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία ...παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη στο Euro Working Group, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, «η τρόικα ανέφερε ότι η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για 20% επί του παρόντος διαβουλεύεται, ενώ 20% εκκρεμούν».

Επιπλέον, στο έγγραφο της τρόικας απαριθμώνται 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, μεταξύ των οποίων η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από απόλυση, η υποχώρηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση ορισμένων επαγγελματικών προνομίων.


Η τρόικα, σύμφωνα με το Spiegel, πρότεινε αναδιάρθρωση του χρέους για τον δημόσιο τομέα, γεγονός που, εάν συνέβαινε, διευκρινίζει το περιοδικό, «θα κόστιζε για πρώτη φορά πραγματικά χρήματα στους φορολογούμενους».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το αναλυτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ εδώ.

Κρατήστε τρία πράγματα: α) δεν έχουμε ενθουσιάσει ξανά κανέναν με την αποτελεσματικότητα μας β) ήρθε η ώρα να χάσουν λεφτά οι Ευρωπαίοι, όχι απλώς να μας δανείσουν γ) όποια απόφαση ληφθεί, θα πρέπει να περάσει από 17 κοινοβούλια.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ