2012-10-28 20:37:02
Φωτογραφία για Θλίψη και οργή – Κουρελιασμένη η Ελληνική σημαία στο ερειπωμένο σχολείο της Δημητσάνας, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου
Με την αφορμή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, τα Λαγκάδια, η Ιστορική Δημητσάνα και ολόκληρη η Γορτυνία βροντοφωνάζουν «Όχι στο κλείσιμο των σχολείων μας, ναι στην άμεση επαναλειτουργία τους».

Τραγική η εικόνα του ερειπωμένου σχολείου της Δημητσάνας, ενός Πετρόκτιστου Μνημείου Αρχιτεκτονικής, Μιας Ζώσας Παιδαγωγικής Αχτίδας Πολιτισμού. Κάποιοι έκριναν σκόπιμο με αποφάσεις τους να το κλείσουν.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η δική μας Αγαπημένη Γορτυνία», Μιλτιάδης Λύτρας δηλώνει: «Εμείς βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ. Ζητώ την άμεση επανεξέταση και την αναθεώρηση της απόφασης. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ βάζει ταφόπλακα σε ένα ιερό κειμήλιο της ΕΛΛΑΔΟΣ. Σε μια εποχή που η πατρίδα μας βάλλεται οικονομικά, τα σχολεία μας και η παιδεία μας είναι η μόνη ελπίδα. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΡΤΥΝΙΟΥΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ. Οι Γορτύνιοι είμαστε περήφανος λαός, την δε ώρα της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ είναι επίκαιρη παρά ποτέ η ανάγκη και οι σύγχρονοι έλληνες να χτίσουμε στην παρακαταθήκη των αγώνων των προγόνων μας. Η ΣΚΙΣΜΈΝΗ ΣΗΜΑΙΑ, Ο ΑΔΕΙΟΣ ΙΣΤΟΣ και ΤΟ ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ στο σχολείο της Δημητσάνας είναι δείγματα πως δεν βαδίζει σωστά η σύγχρονη ελληνική πολιτεία. ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΖΗΤΩ Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΜΑΣ».

kalimera-arkadia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ