2012-10-28 16:57:07
Φωτογραφία για Σπιτικά pancakes
Υλικά:

1 φλιτζάνι ολόκληρο αλεύρι

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

¼ κ.γ. αλάτι

1 φλιτζάνι γάλα

6 ασπράδια αυγών

1 βανίλια

2 πολύ ώριμες μπανάνες (περίπου 1 φλιτζάνι)

30g πεκάν, ψημένα ελαφρά και ψιλοκομμένα

Διαδικασία:

Σ' ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σ' ένα άλλο μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες και χτυπάμε ελαφρά το γάλα, τ' ασπράδια αυγών και τη βανίλια. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του πρώτου μπόλ στο δεύτερο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Ρίχνουμε μέσα τα ψημένα πεκάν και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με μία κουτάλα, παίρνουμε από το μίγμα (η ποσότητα αντιστοιχεί στα 2/3 της κουτάλας) και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μικρούς κύκλους. Αφήνουμε τα pancakes να ψηθούν μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια και η κάτω πλευρά να είναι καφέ, περίπου για 1 λεπτό. Αναποδογυρίζουμε τα pancakes με μία σπάτουλα και ψήνουμε για άλλο ένα 1 λεπτό.

Γαρνίρουμε με γιαούρτι ή τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά, μερικά έξτρα πεκάν και λίγο μέλι.
ofono
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ