2012-10-28 13:50:36
Φωτογραφία για Το Μνημόνιο 4 έρχεται...
Σαν σίκουελ ταινίας δεν ακούγεται; Και όμως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο αλλά για το νέο Μνημόνιο, το νέο καρφί που ετοιμάζονται να βάλουν στο φέρετρο που ονομάζεται Ελλάδα.

Ακούμε καθημερινά λόγια από τους ηγέτες της Ευρώπης πως θα στηρίξουμε την Ελλάδα και θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ και θα...θα...θα Όλοι φυσικά αναμένουν την πολυπόθητη αξιολόγηση της τρόικας και μάλιστα είναι τόσο σίγουροι πως θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Το περιοδικό Spiegel όμως αναφέρει πως μόνο θετική δεν ήταν η αξιολόγηση. Χαρακτηρίστηκε μετριότατη και περιείχε νέο κούρεμα όπως σας είχαμε αναφέρει εδώ και πολύ καιρό και διετή επιμήκυνση (τα οποία ουσιαστικά μεταφράζονται σε υπογραφή νέου μνημονίου).

Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί αύριο, «η τρόικα ανέφερε ότι η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για 20% επί του παρόντος διαβουλεύεται, ενώ 20% εκκρεμούν». Επιπλέον, στο έγγραφο της τρόικας απαριθμώνται 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, μεταξύ των οποίων η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από απόλυση, η υποχώρηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση ορισμένων επαγγελματικών προνομίων.


Η τρόικα, σύμφωνα με το Spiegel, πρότεινε αναδιάρθρωση του χρέους για τον δημόσιο τομέα, γεγονός που, εάν συνέβαινε, διευκρινίζει το περιοδικό, «θα κόστιζε για πρώτη φορά πραγματικά χρήματα στους φορολογούμενους».

Στην ίδια ενδιάμεση έκθεση, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, η τρόικα επαναφέρει προτάσεις προκειμένου «η ελληνική κυβέρνηση να υποχρεωθεί σε μεταρρυθμίσεις για δημιουργία «δεσμευμένου» λογαριασμού, στον οποίο θα κατατίθενται οι δανειακές δόσεις και για νόμο, ο οποίος θα προβλέπει αυστηρότερο έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής. «Αν η Αθήνα δεν εφαρμόζει, όπως συμφώνησε, τις μεταρρυθμίσεις, θα αυξάνονται, για παράδειγμα, αυτομάτως οι φόροι», τονίζεται, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο έτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ την κοστολογούν στα 30 δισεκατομμύρια, ενώ το ΔΝΤ στα 38 δισεκατομμύρια ευρώ. Η τελική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα αναμένεται, σύμφωνα με το περιοδικό, να παρουσιαστεί το αργότερο στις 12 Νοεμβρίου.

Ετοιμαστείτε λοιπόν , πάρτε θέση και καλή...υπομονή!
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ