2012-10-28 10:23:43
Φωτογραφία για Νέος παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP ο Λορένθο!
Ο Χόρχε Λορένθο αναδείχθηκε στο Φίλιπ Άιλαντ για δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP. Τη νίκη στην Αυστραλία πήρε ο Κέισι Στόνερ.

Το δεύτερο... αστέρι στα δερμάτινα του πρόσθεσε ο Χόρχε Λορένθο. Ο Ισπανός οδηγός της Yamaha αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP στον αγώνα του Φίλιπ Άιλαντ.

Το μοναδικό που έπρεπε να κάνει ήταν να τερματίσει μπροστά από τον μεγάλο αντίπαλο του, Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda). Ο Καταλανός οδηγός εγκατέλειψε στον 2ο γύρο του αυστραλιανού Grand Prix κι ενώ οδηγούσε τον αγώνα!

Ο 25χρονος Λορένθο διατήρησε τη ψυχραιμία του και αρκέστηκε να τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Κέισι Στόνερ (Repsol Honda). Ο οδηγός από το Κούρι-Κούρι κυριάρχησε και πάλι στον αγώνα της πατρίδας του, σκοράροντας την έκτη συνεχόμενη και σπουδαιότερη νίκη, αφού εγκαταλείπει το MotoGP στο τέλος της σεζόν.

Στην εκκίνηση ο Πεδρόσα έκανε, ως συνήθως ιπτάμενη εκκίνηση και από τρίτος βρέθηκε πρώτος με τον Στόνερ και τον Λορένθο να τον ακολουθούν. Όλα τελείωσαν στον επόμενο γύρο!


Ο Λορένθο πήρε πέντε νίκες πριν από το διάλειμμα για διακοπές που ακολούθησε το γερμανικό Grand Prix. Από το Μπρνο και μετά πήρε τους βαθμούς της νίκης μόνο στο Μιζάνο.  Ωστόσο έδειξε απίστευτη σταθερότητα, τερματίζοντας ή πρώτος ή δεύτερος σε όλους τους αγώνες με εξαίρεση το Άσεν που εγκατέλειψε.

Ωστόσο ο πρωταγωνιστής στο δεύτερο μισό της χρονιάς ήταν ο Πεδρόσα που πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του στο MotoGP με έξι νίκες, αλλά και πάλι δίχως τίτλο.

Μετά από δύο τίτλους στα 250cc ο Λορένθο ανέβηκε στο MotoGP και στην τρίτη χρονιά του, το 2010, πήρε το πρωτάθλημα. Πλέον είναι ο πιο επιτυχημένος Ισπανός οδηγός στην ιστορία του MotoGP.

Στο βάθρο ανέβηκε και πάλι ο Καλ Κράτσλοου (Monster Tech 3 Yamaha) με τον τιμέιτ του, Αντρέα Ντοβιτσιόζο να μένει με το ξύλινο κουτάλι. Την εξάδα έκλεισαν ο Άλβαρο Μπαουτίστα (Gresini Honda) και ο Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda).

Ο Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati) οδήγησε ένα τρίο από μη-ανταγωνιστικές GP12 στην έβδομη θέση και τον ακολούθησαν ο Νίκι Χέιντεν και ο "δορυφορικός" Κάρελ Άμπραχαμ.

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος θα πέσει στη Βαλένθια στις 11 Νοεμβρίου. Εκεί όπου οι Ισπανοί θα γιορτάσουν ακόμα μια εκπληκτική σεζόν για τους οδηγούς τους, αφού στο Φίλιπ Άιλαντ εξασφάλισαν και τον τίτλο στη Μοτο2 με τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος το 2013 θα είναι ο παρτενέρ του Πεδρόσα στη Repsol Honda.

* Η ημέρα του αγώνα ξεκίνησε υπέροχα για τους Αυστραλούς, αλλά και για εμάς τους Έλληνες. Στον αγώνα της Moto3, ο Ελληνοαυστραλός Άρθουρ Σίσης (Arthur Sissis) έκανε εκπληκτικό αγώνα και τερμάτισε τρίτος πίσω από τον τιμέιτ του και παγκόσμιο πρωταθλητή, Σάντρο Κορτίς και τον Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ