2012-10-27 21:25:03
Φωτογραφία για Η Πάφος στην Γαλλία
Σημαντικές δράσεις για την προβολή της Πάφου ως πόλης με σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά και ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 θα πραγματοποιηθούν ...την ερχόμενη εβδομάδα σε δύο πόλεις της Γαλλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, στη φημισμένη για την αρχιτεκτονική και την όλη πολιτιστική της κληρονομιά πόλη της Αβινιόν θα πραγματοποιηθεί κατά το τριήμερο 30 Οκτωβρίου με 1η Νοεμβρίου διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Νέα Πάφος: Η ίδρυση και αστική ανάπτυξη μιας κυπριακής πόλης από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας. Μελέτες για την αρχαιολογία, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά».

Στο συμπόσιο, το οποίο οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο της Αβινιόν, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κύπρου, θα λάβουν μέρος με ανακοινώσεις 30 και πλέον ερευνητές και μελετητές από φημισμένα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα/ κέντρα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας, της Επιγραφικής, της συντήρησης αρχαιοτήτων.


Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διεθνούς φήμης αρχαιολόγοι που συνέδεσαν το όνομα τους με την ανασκαφή και τη μελέτη της Νέας Πάφου, όπως είναι ο W.A. Daszewski,η J.Mlynarczyk ο Η.Meyza,η Ευδοξία Παπουτσή – Wladyka (Πολωνία) κ.α.

Την οργανωτική επιτροπή του συμποσίου απαρτίζουν η Διευθύντρια της Αρχαιολογικής Αποστολής του Πανεπιστημίου της Αβινιόν στη Πάφο, καθηγήτρια Claire Balandier και ο λειτουργός του Τμήματος Αρχαιοτήτων δρ Ευστάθιος Ράπτου.

Μεταξύ των χορηγών της διοργάνωσης περιλαμβάνεται ο Δήμος Πάφου. Στην εναρκτήρια τελετή του συμποσίου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος την ίδια μέρα θα μιλήσει στο Δημαρχείο της Αβινιόν, στο πλαίσιο τελετής με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του συμποσίου. Στο πλαίσιο επίσης του προγράμματος του συμποσίου θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα την Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, με ένα εκ των δύο εισηγητών το Δημοτικό Γραμματέα Πάφου Θέμη Φιλιππίδη.

Μετά την Αβινιόν, ο Δήμαρχος Πάφου θα επισκεφτεί τη Μασσαλία, όπου θα έχει συναντήσεις εργασίας με υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού Marseille – Provence 2013 που διαχειρίζεται τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για τον ερχόμενο χρόνο.

Οι επαφές αυτές θεωρούνται πολλαπλά χρήσιμες ενόψει της σύστασης του οργανισμού που θα αναλάβει την προετοιμασία και διαχείριση του προγράμματος της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης για το 2017, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Πάφου, τον οποίο θα συνοδεύουν στη Μασσαλία ο Δημοτικός Γραμματέας και η λειτουργός του Pafos 2017 Μαρία Σολομωνίδου, θα επισκεφτεί επίσης έργα πολιτιστικής υποδομής και άλλες σχετικές με το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2013 εγκαταστάσεις.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ