2012-10-27 19:56:27
Φωτογραφία για Μουσουλμάνοι Αντιδήμαρχοι της Κομοτηνής παραπονέθηκαν για το 3% του εκλογικού νόμου
Την ώρα που οργανώσεις οι οποίες προασπίζονται τον ψευδή τουρκικό χαρακτήρα της μειονότητας επιδιώκουν να στρέφουν προσοχή της Ευρώπης στα... προβλήματα αυτής, το ελληνικό κράτος δείχνει μία στάση απάθειας, αφού δεν παρεμβαίνει ούτε καν σαν παρατηρητής.

Πρόσφατο παράδειγμα η Eυρωπαϊκή Επιτροπή, που παραβρέθηκε ... στη Θράκη για να εξετάσει τα προβλήματα της μειονότητας. Στη διερευνητική τετραήμερη επίσκεψη στην Θράκη από 16-20 Οκτωβρίου ήταν ο Γάλλος βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου François Alfonsi, ο πρόεδρος της Ομόσπονδης Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) Hans Heinrich Hansen, η Willy Fautre από την οργάνωση Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα (Human Rights Without Frontiers), για να εξετάσει τα προβλήματα της μειονότητας στην πηγή τους.

Στην επίσκεψή τους στην Ελλάδα οικοδεσπότης ήταν το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (D.E.B) και πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή του προέδρου της αποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» Χαλήτ Χαμπίπογλου, του γενικού διευθυντή Ενγκίν Σόϊγιλμαζ και του Σεϊχάν Σαρίτζα από την Ομάδα Διεθνών Σχέσεων και Λόμπι.


Το πρώτο αίτημα που διατύπωσαν ήταν, πως ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο τζαμιά από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δυστυχώς το αίτημά τους για την λειτουργία αυτών κατά τις προσευχές της Παρασκευής και των εορτών απορρίφθηκε.

Συζήτησαν και τις δυσκολίες που δημιουργεί το ποσοστό του 3% του εκλογικού νόμου, που απαιτείται να συγκεντρώσουν πανελλαδικά για την εκλογή τους, ακόμα και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Η Επιτροπή επισκέφτηκε τον Εχίνο, όπου συναντήθηκε με τις μητέρες των 20 παιδιών, των οποίων οι εγγραφές στο μειονοτικό σχολείο Εχίνου δεν πραγματοποιήθηκαν και έλαβε πληροφορίες για το πρόβλημα εγγραφής και νηπιαγωγείων. (πληροφορίες από τον Χρόνο)

karfotiko.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ