2012-10-27 04:19:03
Φωτογραφία για Με τη Χρυσή Αυγή τα «έβαλε» ο μητροπολίτης Μεσσηνίας
Με σκληρές εκφράσεις, καταφέρεται εναντίον της δράσης μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και των παραεκκλησιαστικών συμμάχων τους... ο μητροπολίτης Μεσσηνίας με συνέντευξή του στην Εφημερίδα «Έθνος».

Ο ιεράρχης αναρωτιέται χαρακτηριστικά : «Πότε οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού ; Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με το Σταυρό;».

Με αφορμή τα επεισόδια έξω από το Χυτήριο, όπου παίζεται το έργο Corpus Christi, ο αρχιερέας τονίζει: « Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη αντίδραση στην υπόθεση “Χυτήριον” ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να εκδηλωθεί η ακραία αυτή πολιτικο-θρησκευτική διαπλοκή, η οποία φαίνεται ότι κυοφορείτο στα σπλάγχνα της ελληνικής κοινωνίας από καιρό. Βρήκαν λοιπόν την “μεγάλη ευκαιρία” για να φανερώσουν το διπλό προσωπείο τους, το πολυεπίπεδο δηλαδή φαινόμενο του “συνδρόμου της Βαϊμάρης”. Χωρίς αμφιβολία το σύνδρομο αυτό δεν αποτελεί μία υγιή έκφραση μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία και πρέπει να μας απασχολήσει και να μας προβληματίσει όλους, γιατί η προβολή μιας φοβικής πραγματικότητας με τον μανδύα της θρησκευτικής υποκρισίας και του μιμητισμού της αντίδρασης μπορεί να αποβεί εις βάρος της κοινωνικής συνοχής».


Αλλά και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «Επενδυτής» που εκθέτει τις απόψεις του αρχιεπισκόπου, όπως τις εξέφρασαν στην εφημερίδα συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιερώνυμος φέρεται να έχει πει ότι «η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες» και ότι «καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και ρατσισμού». Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: «Την ίδια ώρα που ο αρχιεπίσκοπος στέλνει μήνυμα και προς το εσωτερικό, εφιστώντας την προσοχή σε επιθετικές εκφράσεις και συμπεριφορές που προσφέρουν πρόσθετα προς αξιοποίηση ερείσματα, πληθαίνουν οι ενδείξεις για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ υπερσυντηρητικών εκκλησιαστικών κύκλων και φίλιων στο κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου δυνάμεων, χωρίς να εξαιρείται και μια μικρή μειοψηφία αρχιερέων».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ