2012-10-26 23:25:25
Φωτογραφία για ΣΤΟΜΠΕΡΓΚΑΣ : ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο άμεσος συνεργάτης του Χουάν Πλάθα στη Ζαλγκίρις Κάουνας και παλιά δόξα του λιθουανικού μπάσκετ, Σαούλιους Στομπέργκας, μίλησε στο "gazzetta.gr" και δήλωσε σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα ανακάμψει άμεσα.

Αναλυτικά Η Ζαλγκίρις Κάουνας έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι την Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ, έφυγε από το Φάληρο με το «διπλό» και έβαλε τον Ολυμπιακό σε μεγάλους μπελάδες. Την ίδια ώρα, οι Λιθουανοί είναι στο 3-0 και πλέον είναι από τα μεγάλα φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Ο άμεσος συνεργάτης του Χουάν Πλάθα και παλιά δόξα του λιθουανικού μπάσκετ, Σαούλιους Στομπέργκας, αποκάλυψε ποιο ήταν το σχέδιο της ομάδας του που παγίδευσε τον Ολυμπιακό, μίλησε για την επιστροφή της Ζαλγκίρις Κάουνας στον... αφρό του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δήλωσε σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ καλύτερος στο μέλλον ενώ ξεκαθάρισε πως το λιθουανικό μπάσκετ ξεπέρασε την κρίση του και μέσω της εθνικής ομάδας θα κάνει την μεγάλη επιστροφή.


Η Ζαλγκίρις Κάουνας βρίσκεται πλέον στο 3-0 και ειδικά μετά τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό δείχνει πως είναι το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη;

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για φαβορί σε έναν όμιλο που βρίσκεται ο Πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά και ομάδες που δείχνουν ικανές να κερδίσουν σε οποιαδήποτε έδρα. Σίγουρα έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα, αλλά ακόμη μένουν εφτά παιχνίδια στα οποία μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, οπότε ας μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα».

Στο αποψινό (σ.σ. χθεσινό) ματς, τι ήταν αυτό που σας έδωσε τελικά τη νίκη; Γιατί φάνηκε πως κάνατε πολλά πράγματα σωστά, έτσι δεν είναι;

«Κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό ήταν πως κάναμε όσα είχαμε σχεδιάσει και στα 40 λεπτά του αγώνα. Δεν φύγαμε από το πλάνο μας ούτε στιγμή. Βρεθήκαμε από νωρίς πίσω ακόμη και με δέκα πόντους αν δεν κάνω λάθος, αλλά ούτε αγχωθήκαμε, ούτε βγήκαμε από το πλάνο μας. Και στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε στον ρυθμό που εμείς θέλαμε. Δεν τους επιτρέψαμε να κάνουν τίποτα από όσα ήθελαν και η άμυνα μας ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη. Το να δέχεσαι μόλις 61 πόντους από τον Πρωταθλητή Ευρώπης και μάλιστα στην έδρα του είναι μεγάλη υπόθεση».

Ο Ολυμπιακός έχει γνωρίσει δύο πολύ βαριές ήττες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Θεωρείται πως η εικόνα του μπορεί να βελτιωθεί άμεσα;

«Να σας πω την αλήθεια εμείς εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός πως μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας έπρεπε να δώσουν και τρίτο πολύ δύσκολο ματς. Έπαιξαν με την Εφές, έπαιξαν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια ήταν η δική μας σειρά. Ξέραμε πως θα είναι κουρασμένοι και σωματικά και πνευματικά και ζητήσαμε από τους παίκτες μας να "χτυπήσουν" εκεί. Είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα γίνει πολύ καλύτερος στο μέλλον. Έχει διατηρήσει τον μεγαλύτερο κορμό του από την περσινή ομάδα και απλά χρειάζεται λίγος χρόνος γιατί υπάρχει νέος προπονητής. Είμαι, όμως, σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα παίξει καλύτερα όσο περνάνε οι αγώνες».

Η Ζαλγκίρις Κάουνας μετά από χρόνια δείχνει ικανή να επιστρέψει και πάλι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και έτοιμη για κάτι μεγάλο. Υπάρχει ο άθλος του 1999 στο πίσω μέρος του μυαλού σας;

«(Γέλια) Μακάρι, μακάρι να το επαναλάβουμε, αλλά έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα έκανε καλές κινήσεις το καλοκαίρι. Πλέον υπάρχει νέος κόουτς, έχουμε αποκτήσει τα αδέρφια Λαβρίνοβιτς, τον Καουκένας και γενικά έχουμε γίνει και πάλι Λιθουανοί».

Τώρα περιμένετε να επιστρέψει στις διακρίσεις και η εθνική ομάδα της χώρα σας;

«Δεν το περιμένω απλά, αλλά είμαι σίγουρος πως θα συμβεί. Έρχονται παιδιά από τις μικρές εθνικές που έχουν αρκετό ταλέντο, οπότε πιστεύω πως το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο για την εθνική μας ομάδα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έχουμε καλή ψυχολογία
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Έχουμε καλή ψυχολογία"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ