2012-10-26 14:25:40
Φωτογραφία για ΥΠΟ ΔΡΑΚΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός στη συμπρωτεύουσα για την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ακόμη και πιστοί απαγορεύθηκε να προσεγγίσουν την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

«Εύχομαι σύντομα η Ελλάδα να γιορτάσει την απελευθέρωσή της από εκείνους τους δανειστές που λειτουργούν ως βδέλλες, πίνοντας το αίμα του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σημείωσε ότι «είναι καθήκον του ελληνικού λαού να αντισταθεί απέναντι στην προσπάθεια παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας».

«Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον προστάτη Άγιο, τον Άγιο Δημήτριο και παράλληλα γιορτάζει τη μνήμη του “όχι” της 28ης Οκτωβρίου
. Ένα “όχι” που πρέπει να ακουστεί ξανά σε εκείνους οι οποίοι έρχονται ως κατακτητές με οικονομικά όπλα να καταργήσουν την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας. Η Θεσσαλονίκη ακόμη γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Εύχομαι σύντομα η Ελλάδα να γιορτάσει την απελευθέρωσή της από εκείνους τους δανειστές που λειτουργούν ως βδέλλες, πίνοντας το αίμα του ελληνικού λαού. Είναι καθήκον του ελληνικού λαού να αντισταθεί απέναντι στην προσπάθεια παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Εμείς θα το πράξουμε και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, σύσσωμος ο ελληνικός λαός, θα καταφέρει ξανά να ζήσει ελεύθερος».

«Δεν τους θέλουμε. Να πάνε στα σπίτια τους». Αγανακτισμένοι πιστοί, σύμφωνα με το seleo.gr, διαμαρτύθηκαν έξω από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη επειδή τους απαγορεύτηκε η είσοδος.

«Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερη αρκεί να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στο χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης: «Κειμήλια απελευθέρωσης 2012-13».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δίνει σήμερα αγώνα απελευθέρωσης από τα δεσμά της υπανάπτυξης και της υπερχρέωσης, ενώ χρησιμοποιώντας στίχους του Οδυσσέα Ελύτη και του Γιάννη Ρίτσου θέλησε να επισημάνει ότι με συστατικά την ενότητα και την ομοψυχία ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που έχει συναντήσει. «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε στίχους από τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου.
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ