2012-10-26 13:36:08
Φωτογραφία για Με πρόσκληση και σωματικό έλεγχο το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας γιόρτασε σήμερα η Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Η επίσημη πανηγυρική δοξολογία για τον πολιούχο Αγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Στη Θεσσαλονίκη έχει δημιουργηθεί μια μεγάλης έκτασης «νεκρή ζώνη», όπου οι επίσημοι ήταν αποκλεισμένοι από τον κόσμο. Οι πολίτες παρακολούθησαν την δοξολογία... από μέτρα μακριά γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αρκετοί παρεβρισκόμενοι πολίτες μάλιστα αποδοκίμασαν έντονα τους επισήμους φωνάζοντας ότι «δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην εκκλησία και στην πόλη».

Με... πρόσκληση στην εκκλησία

Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, η οποία έχει αποκλείσει περιμετρικά την εκκλησία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, έχοντας τοποθετήσει μάλιστα και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα ήταν κάτι παραπάνω από δρακόντεια.


Η είσοδος στο ναό απαγορεύεται αυστηρά, ενώ για να ανάψει κάποιος ένα κερί πρέπει να έχει πρόσκληση και να έχει ελεγχθεί από τους αστυνομικούς πριν μπει στην εκκλησία.

Στη δοξολογία παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.

Ο πρωθυπουργός και ο Κάρολος Παπούλιας λίγο μετά τις 12 βρέθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913».

Στην τελετή εγκαινίων στο ιστορικό κτήριο του Διοικητηρίου, στο οποίο υπεγράφη η παράδοση της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός με αξιοπρέπεια και ότι όσοι μας είχαν ξεγραμμένους, τώρα ποντάρουν στην επιτυχία μας.

Το μεσημέρι, ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει στην πόλη μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα δώσει το παρών στη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πηγή: newpost
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ