2012-10-26 13:01:04
Φωτογραφία για Στο εδώλιο για κατάχρηση εξουσίας αρχηγός κόμματος στην Ιταλία
Ποινή φυλάκισης, για υπόθεση κατάχρησης εξουσίας, πρότειναν οι εισαγγελείς στο Μπάρι κατά του περιφερειάρχη της Απουλίας και επικεφαλής του κόμματος "Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία", Νίκι Βέντολα, με αφορμή το διορισμό ενός γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο Βέντολα, όπως αναφέρει το news.in.gr, με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διακήρυξε την πλήρη αθωότητά του κι επισήμανε ότι, αν καταδικαστεί, θα εγκαταλείψει τη δημόσια ζωή. «Περιμένω με ηρεμία την απόφαση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Βέντολα φέρεται να ευνόησε παράτυπα το διορισμό, σε συνεργασία με την επικεφαλής του τοπικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, Λέα Κοζεντίνο.

Η ετυμηγορία αναμένεται ν' ανακοινωθεί την 31η Οκτωβρίου. Σε περίπτωση καταδίκης, ο Βέντολα αντιμετωπίζει ποινή 20 μηνών φυλάκισης.

Επίδραση στο μετεκλογικό τοπίο

Ως σήμερα, ο Βέντολα συμμετείχε στην κούρσα για το χρίσμα του υποψήφιου Πρωθυπουργού του κόμματος, με τις δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν να συγκεντρώνει έως και το 18% των προτιμήσεων των προοδευτικών ψηφοφόρων.


Η απουσία του Βέντολα από την πολιτική σκηνή μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά το μετεκλογικό τοπίο, καθώς το κόμμα του συγκεντρώνει περίπου 5%, οπότε θα ήταν εταίρος σ' ένα κεντροαριστερό κυβερνητικό συνασπισμό υπό το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Στρέφεται δε κατά του πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, κατηγορώντας τον για τις πολιτικές του, που, όπως υποστηρίζει, στρέφονται κατά των πολιτών και βαθαίνουν την ύφεση.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ