2012-10-26 09:02:34
Φωτογραφία για Reuters: Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς, πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα
Σοκ προκαλεί η προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ της οποίας αποσπάσματα, σύμφωνα με το Reuters, παρουσιάστηκαν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση αυτή το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020, οδηγώντας την Ελλάδα σε νέα μέτρα!

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. 

Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136% και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση» τονίζει στο δημοσιογραφικό πρακτορείο αξιωματούχος της ευρωζώνης που κρατά την ανωνυμία του.

«Πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, εκτός των υπαρχόντων 89» συμπληρώνει ο ίδιος αναφερόμενος σε μια λίστα μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και θα πρέπει να υλοποιηθούν πριν εκταμιευθεί η δόση.


Εκτός από τις προβλέψεις για το χρέος, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσπαθούν να υπολογίσουν το ποσό που θα χρειαστεί ακόμα η Αθήνα, αν της δοθεί η διετής παράταση μέχρι το 2016 προκειμένου να φτάσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%, όπως είχε συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο.

«Οι πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης για την Ελλάδα εκτιμάται ότι πλέον είναι στα περίπου 30 δισ. ευρώ» είπε ο αξιωματούχος μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup.
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αλαφούζος κατά ΑΝΤ1
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλαφούζος κατά ΑΝΤ1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ