2012-10-26 08:45:03
Φωτογραφία για Ανοικτή Επιστολή προς τους κ.κ Βουλευτές της Τρικομματικής Συγκυβέρνησης
Αγαπητοί κ.κ. Βουλευτές,

Συζητείται ευρέως ότι οι ημέρες που διανύουμε είναι εξόχως κρίσιμες. Υπάρχει μια σειρά από επίσης κρίσιμα γεγονότα και ημερομηνίες που πλησιάζουν.

28η Οκτωβρίου - Παρέλαση, Ψήφιση των περίφημων μέτρων στη Βουλή εφόσον αποφασιστούν και κατατεθούν στην τελική τους μορφή, Eurogroup (αν γίνει και έχει αποτελέσματα), Αμερικανικές Εκλογές (με πιθανές συνέπειες για πολλούς... ανάλογα με το αποτέλεσμα), Εκταμίευση της επίσης περίφημης δόσης (που ΔΕΝ θα πάει στην Πραγματική Οικονομία αλλά μας λένε ότι είναι απαραίτητη), Εξάντληση των ταμειακών διαθεσίμων (αν αυτό πραγματικά ισχύει), Εορτασμός του Πολυτεχνείου. Ένας κύκλος γεγονότων που μπορούν να εξελιχθούν και από απλές φθινοπωρινές οι ημέρες να χαρακτηριστούν ως σημαντικές και ιστορικές.

Πολλοί από εσάς, βρίσκεστε για πρώτη φορά στα έδρανα του Κοινοβουλίου για πρώτη φορά και δεν έχετε κάποια εμφανή, άμεση εμπλοκή με όσα συνέβησαν τους 24 τραγικούς μήνες από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου. Τις επόμενες ημέρες θα κληθείτε να πάρετε ιστορικές αποφάσεις που μπορεί να αφήσουν έντονα τα ίχνη τους, τόσο στην ελληνική ιστορία και την Ελλάδα, όσο και στους κατοίκους της Ελλάδας.


Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, τις μέχρι τώρα συνέπειες των προηγουμένων σχετικών αποφάσεων. Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι όταν επιχειρούμε να διορθώσουμε κάτι, αν οι ενέργειές μας οδηγούν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα, ψάχνουμε να βρούμε εναλλακτική μέθοδο. Αυτή η θεμελιώδης αρχή, ισχύει από τον εμπειροτέχνη μέχρι τον κορυφαίο επιστήμονα. Παρακολουθώντας επί 30 περίπου μήνες τις αλεπάλληλες "διορθωτικές" ενέργειες που οδηγούν την Ελλάδα σε ερήμωση, και τους Έλληνες στην ανεργία, απελπισία και αυτοκτονίες, κάθε λογικός νους καταλήγει ότι η μεθοδολογία αυτή δεν είναι σωστή. Άλλωστε αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί και από τους αριθμούς και επίσημα χείλη.

Επειδή οι περισσότεροι από εσάς είστε και επιστήμονες, είστε σε θέση και έχετε το χρόνο ακόμη να φυλλομετρήσετε μερικά από τα βασικά εγχειρίδια δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Εναλλακτικά, απευθυνθείτε σε κάποιον από τους εξέχοντες καθηγητές - επιστήμονες νομικών και οικονομικών ώστε να λύσετε οποιαδήποτε απορία έχετε για το κατά πόσο αυτό που συμβαίνει είναι σωστό και ποιες θα είναι οι τελικές του συνέπειες. Όσο για το τι πρέπει να γίνει, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις ίδιες πηγές, αλλά και να είστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός που ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ και ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ, ξέρει. Μπορεί να δουλέψει στ' αλήθεια και όχι μόνο να παίρνει "γενόσημα φάρμακα" τύπου λιτότητας, και να πίνει "πικρά ποτήρια", λογικές δηλαδή που θυμίζουν "γύψο" και άλλες εποχές.

Το σίγουρο είναι ότι ψηφίζοντας αυτά τα μέτρα, και διαιωνίζοντας την κατάσταση αυτή, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να οδηγήσετε αρκετούς ακόμη Έλληνες στην ανεργία, τη φτώχεια, και την απελπισία. Μόνο που αυτή τη φορά, θα είναι πολλοί περισσότεροι, και μετά από λίγες εβδομάδες θα ενημερωθείτε για μια ακόμη φορά ότι το πρόγραμμα πάλι δεν βγαίνει, και ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση με το νέο έτος.

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές, σας απευθύνω μια ερώτηση που πιστεύω είναι όλων των Ελλήνων.

Θα είστε ευτυχείς αν με τη δική σας συμβολή προστεθούν 100.000 -200.000 ακόμη άνεργοι, ή 500 ακόμη αυτόχειρες στον μακρύ ήδη κατάλογο της ντροπής;

Θα είστε ευτυχείς όταν θα κυκλοφορείτε ανάμεσα σε απελπισμένους ανθρώπους; Μην βιαστείτε να απαντήσετε ότι είναι όλα αναγκαία. Όλα περιγράφονται στις πηγές που προείπα.

Η κατάσταση που θα επιβάλλετε ψηφίζοντας τα μέτρα αυτά, επηρεάζει πλέον το 99.9% του πληθυσμού. Φυσικά, με τη θετική σας ψήφο, θα διατηρήσετε το παρόν πολιτικό status quo που ίσως μεταφράζεται ενδεχομένως σε κάποια ωφέλη σε προσωπικό επίπεδο. Το ερώτημα είναι όμως το εξής: Ποιο είναι το ύψος του προσωπικού ωφέλους που αντισταθμίζει την οικονομική καταστροφή μας ελληνικής οικογένειας, ή τη φυσική εξόντωση ενός ανθρώπου μέσω ασθενειών ή αυτοκτονίας; Τί έχετε να κερδίσετε ακόμη, ειδικά οι νεοεκλεγέντες από την εξαθλίωση μερικών ακόμη εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων Ελλήνων; Αφού είναι δεδομένο ότι δεν θα επανεκλεγείτε μετά την καταστροφή της χώρας; Αυτή την Ελλάδα ονειρεύεστε; Τεράστια γυάλινα κτίρια εταιρειών φοβισμένους εργαζόμενους μέσα και στρατιές ζητιάνων γύρω τους;

Που είναι τα συνθήματα ότι προχωρούμε μαζί, γράφουμε ιστορία μαζί για μια νέα Ελλάδα, κλπ;

Έχω την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι από εσάς είστε αρκετά προβληματισμένοι. Πιθανότατα δηλώνετε ότι βρίσκεστε σε ένα μεγάλο δίλημμα. Μόνο που το δίλημμα είναι πλασματικό. Οι άνθρωποι που θα πεθάνουν εξαιτίας της ψήφου σας, με όρους οικονομικούς, έχουν μεγαλύτερη "εσωτερική απόδοση" διαχρονικά από τα χαρτονομίσματα της περίφημης δόσης ή μερικά Megabytes στη μνήμη ενός κεντρικού υπολογιστή τράπεζας. Μπορούν να αποδώσουν στον εργοδότη τους περισσότερα ωφέλη όταν είναι ευτυχείς. Άρα το εγχείρημα είναι ασύμφορο οικονομικά, αφού οι μηχανές παραγωγής πλούτου, θα αντικατασταθούν από τυπωμένα χαρτιά χωρίς καμμία αξία. Η προσπάθεια να υποβιβαστούν οι άνθρωποι στο όνομα της ανταγωνιστικότας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά τροφοδότηση μηχανών με ελαττωματικά υλικά, άρα θα παράγουν και ελαττωματικά προϊόντα.

Αυτό που θα ήθελα επίσης να επισημάνω είναι ότι η δόξα και η αυτοεκπλήρωση που πολλοί από εσάς αναζητείτε μέσα από το αξίωμα που κατέχετε σήμερα, έρχεται πολλές φορές και από πράξεις θάρρους. Το θάρρος που επέδειξαν οι συνάδελφοί σας τις προηγούμενες φορές ψηφίζοντας με "βαριά καρδιά" ή για "τελευταία φορα", αποδείχθηκε απλά μια κακόγουστη φάρσα. Προσπαθείστε να μην τους μιμηθείτε. Η εντολή που έχετε από τον Ελληνικό λαό στις τελευταίες εκλογές είναι να διατηρήσετε την Ελλάδα ανεξάρτητη και όχι αποικία που την απομυζούν φτηνές απομιμήσεις επιχειρηματιών. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πουλήσει την κληρονομιά των προηγούμενων γενεών.

Σας καλώ λοιπόν, και έχω τη βεβαιότητα ότι μαζί μου σας καλούν και όλοι όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου το πρωί, στους εορτασμούς της εθνικής επετείου όταν λάβετε τη θέση σας στις εξέδρες των επισήμων, να ΦΩΝΑΞΕΤΕ δυνατά ένα βροντερό ΟΧΙ, όπως το είπαν κάποτε ΟΛΟΙ οι Έλληνες. Θα δείτε πόσο πιο ελεύθεροι θα νιώσετε, όταν θα ταυτιστείτε με τη θέληση αυτών που σας εξουσιοδότησαν να σταθείτε εκεί.

Αν θέλετε πραγματικά να κυκλοφορείτε ελεύθερα και άνετα, χωρίς την ανάγκη αστυνομικής συνοδείας, αλλά να σας προστατεύει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, ρίξτε μια ματιά γύρω σας και αφουγκραστείτε. Όπως θα έχετε ακούσει και στις αγροτικές περιοχές όπου οι περισσότεροι εκλέγεστε, "ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΙΛΑΕΙ".

Καλή αντάμωση λοιπόν την 28η Οκτωβρίου, και να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε τιποτα να φοβηθείτε αν έμπρακτα ζητήσετε την υποστήριξη των Ελλήνων. Θα είμαστε όλοι εκεί.

Με Εκτίμηση

Ένας Έλληνας
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ