2012-10-26 01:09:02
Φωτογραφία για Νεκρός 25χρονος δημοσιογράφος στη Σομαλία
Νεκρός από τα πυρά ενόπλων έπεσε αργά το βράδυ της Τρίτης ένας 25χρονος δημοσιογράφος σε πόλη στο βόρειο τμήμα της Σομαλίας... μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Πρόκειται για τον Ahmed Farah Sakin, ο οποίος εργαζόταν για τον τηλεοπτικό σταθμό, «Universal TV», που εδρεύει στο Λονδίνο και καλύπτει μεταξύ άλλων τα γεγονότα στην πολύπαθη χώρα η οποία πλήττεται από τη δράση της ένοπλης οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Λασανόντ και δείχνει την τραγική κατάσταση με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι εκπρόσωποι του Τύπου και της Τηλεόρασης στην αφρικανική χώρα. Συνολικά 16 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του 2012 στη Σομαλία ενώ πριν από δύο ημέρες ένας άλλος Σομαλός δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Ενέδρα ενόπλων

Όπως δήλωσε στο Al Jazeera ένας εκ των συναδέλφων του, ένοπλοι του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.


«Κατευθυνόταν προς το σπίτι του όταν τρεις ένοπλοι τον πυροβόλησαν πολλές φορές. Πέθανε ακαριαία. Οι δολοφόνοι του παραμένουν ασύλληπτοι», ανέφερε την Τετάρτη ο Feysal Jama. «Μου προκαλεί σοκ. Αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας κατά των Μ.Μ.Ε.. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια τόσο για εμάς όσο και για την οικογένεια και τους φίλους του», πρόσθεσε ένας άλλος δημοσιογράφος ο Abdullahi Ahmed Nor.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF), η Σομαλία είναι η χώρα της Αφρικής που θεωρείται η πλέον επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους καθώς εντός της επικράτειάς της έχουν σημειωθεί οι περισσότεροι θάνατοι εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε.. Μόνο το 2009 είχαν σκοτωθεί εννιά, ενώ αποτελεί και το κράτος (με δεύτερο το Ιράκ) με τις περισσότερες ανεξιχνίαστες υποθέσεις που αφορούν σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δημοσιογράφων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ