2012-10-26 00:02:41
Φωτογραφία για ΤΟΝ «ΕΠΝΙΞΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 61-79
Σε έναν αγώνα που αυτή τη φορά δεν... έβγαλε μόνο τα αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού, αλλά και τα επιθετικά, η Ζαλγκίρις πήρε εύκολη νίκη στο... μισοάδειο ΣΕΦ με 61-79.

Η ήττα αυτή εντός έδρας περιπλέκει την κατάσταση στον όμιλο, ενώ είναι πολύ πιθανό να μετρήσουν και οι πόντοι σε (πολύ) πιθανές ισοβαθμίες και ο Ολυμπιακός έχει χάσει με μεγάλες διαφορές ήδη 2 από τα 3 παιχνίδια του Η άμυνα του Πλάθα εγλώβισε τον Ολυμπιακό, τα μακρινά σουτ δεν μπήκαν σε αντίθεση με αυτά της Ζαλγκίρις που για μας τουλάχιστον είναι από τα φαβορί για το φάιναλ φορ του Λονδίνου με το μπάσκετ που παίζει και η ήττα ήρθε πολύ πιο εύκολα απ'ότι θα περίμενε και ο πλέον απαισιόδοξος φίλος του Ολυμπιακού.

Κάτι ακόμα, πριν μπούμε στα του αγώνα...

Ας αναρωτηθούν κάποιοι, πως νιώθουν οι παίκτες όταν μετά από μία μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ και -ίσως- στον πιο κρίσιμο αγώνα της φάσης των ομίλων βλέπουν στο ΣΕΦ μόλις 5.500 κόσμο... Αυτό φυσικά και ΔΕΝ δικαιολογεί την κάκιστη απόδοσή τους, αλλά ας αναρωτηθούμε και εμείς τι κάνουμε για να τους δώσουμε την έξτρα ώθηση που έχουν ανάγκη... Ας μην πηγαίνουμε ΣΕΦ μόνο με το βάζελο και πριν το φάιναλ φορ...


Επίσης, το τεχνικό επιτελείο ας δει μήπως έχει ανάγκη από την ενίσχυση με κάποιο ξένο παίκτη η ομάδα... η θέση ξένου παραμένει κενή...

Στον αγώνα λοιπόν,ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και βρέθηκε να προηγείται με 8-0 (4') στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Γιώργο Πρίντεζη να σημειώνει τους 6 από τους 8 πόντους των ερυθρόλευκων. Η Ζαλγκίρις, όμως, κατάφερε και "ροκάνισε" την διαφορά και μάλιστα ένα λεπτό πριν το τέλος προηγήθηκε με 13-14. Αμεση ήταν η απάντηση των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης, οι οποίοι με ένα μικρό σερί 4-0 έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (17-14).

Στην δεύτερη περίοδο οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν δύο φορές με 4 πόντους, με την Ζαλγκίρις να καταφέρνει να ισοφαρίσει. Ο Ολυμπιακός, όμως, με ένα σερί 6-0 στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 39-33.

Εντελώς διαφορετικός εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο, ο οποίος μπορεί να προηγήθηκε, αλλά η Ζαλγκίρις εξαπέλυσε την αντεπίθεσή της, έτρεξε ένα σερί 0-11 και άρχισε να φλερτάρει με το +10. Τελικά η Ζαλγκίρις έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 49-59.

Η Ζαλγκίρις συνέχισε να κυριαρχεί και στο τελευταίο δεκάλεπτο στο ΣΕΦ και έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με 22 πόντους, αυξάνοντας συγχρόνως το σερί της. Οι όποιες προσπάθειες των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης να αντιδράσουν έπεφταν στο... κενό, με τους Λιθουανούς να διατηρούν τον Ολυμπιακό σταθερά σε απόσταση ασφαλείας και να παίρνουν τελικά τη νίκη με 61-79.

Δεκάλεπτα: 17-14, 39-33, 49-59, 61-79

Ολυμπιακός (Μπαρτζωκας): Χάινς 15, Λο 1, Αντιτς 5, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 11 (2).

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 8, Τζάαμπερ 9 (1), Πόποβιτς 16 (3), Ν. Λαβρίνοβιτς 9 (1), Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 3, Ντέλας 2, Κουζμίνσκας 4, Λαφαγιέτ 10 (2), Καουκένας 8, Φουτ 7, Κσ. Λαβρίνοβιτς 3.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Oλυμπιακός - Ζαλγκίρις 61-79
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Oλυμπιακός - Ζαλγκίρις 61-79
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ