2012-10-25 23:03:03
Φωτογραφία για FIAT: Άλλοι 2000 εργαζόμενοι στο ταμείο ανεργίας
Να στείλει στο ταμείο ανεργίας εκ περιτροπής άλλους 2.000 εργαζομένους της, σχεδιάζει η διεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, σύμφωνα με πηγές στα ιταλικά συνδικάτα.

Η διεύθυνση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδιάζει να βάλει στο ταμείο ανεργίας από την 26η Νοεμβρίου ως την 9η Δεκεμβρίου, εργαζόμενους που απασχολούνται στην παραγωγική μονάδα του Πομιλιάνο Ντ' Άρκο, έξω από την Νάπολη.

Η περίοδος αυτή προστίθεται στις άλλες δυο εβδομάδες «υποχρεωτικής διακοπής της παραγωγής» που έχει ήδη αποφασιστεί από την 29η Οκτωβρίου ως την 12η Νοεμβρίου.

Η απόφαση της διεύθυνσης της εταιρείας να κάνει χρήση της διαδικασίας εκ περιτροπής εργασίας και παραπομπής εργαζομένων στο ταμείο ανεργίας αποδίδεται στην συνεχιζόμενη μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων τόσο στην Ιταλία, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί ξανά με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις Cisl και Uil, για να τους παρουσιάσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Από τον διάλογο αυτό μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, το κεντροαριστερό Cgil.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ