2012-10-25 17:40:02
Φωτογραφία για ΑΡΤΑ: Εντός της εβδομάδας η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στους αγρότες
Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της προκαταβολής ύψους 50% της ενιαίας ενίσχυσης 2012 (δικαιώματα ΟΣΔΕ) που ανέρχεται περίπου στο 1,1 δισ. ευρώ. Στην Άρτα οι δικαιούχοι είναι περίπου 8.500 και θα πιστωθούν περίπου 10 εκατομ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής. Η πληρωμή ενδεχομένως να γίνει και αύριο. Πρόκειται για χρήμα που εκτός από τις τσέπες των αγροτών, θα “ζεστάνει” και όλη την τοπική αγορά και θα τονώσει τη ρευστότητα, όπως είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας κ. Νίκος Γκίζαςστη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε εν’ όψει της νέας εμπορικής περιόδου για τις καλλιέργειες της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκίζας ανέφερε: «Θα πιστωθεί αυτές τις μέρες το 50% των δικαιωμάτων. Οι δικαιούχοι είναι γύρω στα 8.500 άτομα και το ποσό το οποίο θα εισπραχθεί εκτιμάται πως θα είναι γύρω στα 8 με 10 εκατομμύρια ευρώ. Ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την εποχή αν αντιληφθούμε πως όλοι μας τρέχουμε για σεντς. Εντός 40 ημερών θα έχουν εξοφληθεί τα δικαιώματα απ’ ότι μας διαβεβαίωσαν. Παραμονές Χριστουγέννων θα εισπραχθεί και το υπόλοιπο 50 %, οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, στην περιοχή μας θα πέσουν περίπου 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ.


Είναι ένα μεγάλο ποσό, το οποίο θα πάει προς πολλές κατευθύνσεις. Και ο αγρότης θα πληρώσει τη δόση του στην τράπεζα και θα πληρώσει το λίπασμα στο γεωπόνο και θα καλύψει τις ανάγκες του, οπότε θα κινηθεί ζεστό χρήμα στην περιοχή μας αυτόν τον καιρό. Συν του ότι έχει ξεκινήσει η συγκομιδή, οπότε εκτιμούμε ότι θα ζεσταθούν για τα καλά αυτές τις μέρες οι παραγωγοί της περιοχής μας».Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την μελλοντική καταβολή των ενισχύσεων ο κ. Γκίζας είπε: « Και το 2013 θα εισπράξουμε αυτά τα χρήματα που εισπράττουμε και το 2012 και τις προηγούμενες χρονιές. Από το 2014 και μετά μιλάμε για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που θα ισχύσει από την 1/1/2014 και για αυτό προετοιμαζόμαστε από τώρα, ούτως ώστε κάποιους τομείς να τους στηρίξουμε περισσότερο εάν μπορέσουμε».
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ