2012-10-25 15:20:10
Φωτογραφία για Με ξεχωριστή λαμπρότητα στην Καισαριανή η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα - Δείτε φωτό
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τιμή και θρησκευτική ευλάβεια έγινε χθες Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, στην Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού στην Αθήνα, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου και Πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέου.

Την Τιμία Κάρα που σημειωτέον ότι ότι είναι η 1η φορά που μεταφέρεται για ιερό προσκύνημα στην Αθήνα, μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης από το ναό του Αγίου Ανδρέα, ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος από τον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος από το ναό του Αγίου Νεκταρίου και διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών, «Λύχνος», κ.α.

Μάλιστα ο «Λύχνος» με τηλεοπτικό του συνεργείο κάλυψε τηλεοπτικά όλη την τελετή της υποδοχής που ήταν αρκούντως συγκινητική αλλά και τον πανηγυρικό εσπερινό που ακολούθησε και μετέδωσε χθες το βράδυ όλα τα σχετικά στιγμιότυπα και την Θεία λειτουργία.


Την Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, στην Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ μετά του Ιερού κλήρου της Μητροπόλεως του, ο οποίος έχει έρθει κατά το παρελθόν στην Πάτρα, στον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που ετελέσθη, χοροστάτησε ο σεπτός ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος στο Θείο κήρυγμα του, τόνισε τη μεγάλη ευλογία του τιμίου και ιερού λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέου για το λαό της Μητροπόλεως Καισαριανής αλλά και όλης της πόλης των Αθηνών μιας και ο κόσμος που συρρέει για να προσκυνήσει, προέρχεται από πολλές γωνιές της πρωτεύουσας.

Ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, μιλώντας στο thebest.gr ανέφερε ότι ήταν πολύς ο κόσμος που παρέστη χθες κατά την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στην Καισαριανή, πως τόσο στον εσπερινό όσο και αργότερα ο κόσμος στεκόταν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσει και να προσευχηθεί και πως δεν σημειώθηκε κάποιο απρόοπτο καθώς η αστυνομία είχε φροντίσει για την τάξη και ασφάλεια εντός και εκτός του ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο που αποδέχθηκε την πρότασή του, να μεταφερθεί η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου, στον ως άνω Ιερό Ναό προκειμένου ο Ιερός Κλήρος και ο ευλογημένος λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής και των Αθηνών γενικότερα, να λάβει ευλογία, χάρη, στήριξη και ενίσχυση από την Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου μαθητού του Κυρίου μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς της βαθιάς οικονομικής κρίσης και απογοήτευσης που διάγει ο ελληνικός λαός.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος δια θερμών λόγων αναφέρθηκε στην θεοφιλή ποιμαντορία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Δανιήλ, στην κρίση της εποχής μας καθώς και στην έξοδο από αυτήν που θα επιτευχθεί, όπως τόνισε, μέσα από την εν Χριστώ Ζωή.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στην Αθήνα έως και την ερχόμενη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και κατόπιν θα επιστρέψει στη θέση της, στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα μιας και όλο το Νοέμβριο προγραμματίζονται οι εκδηλώσεις "Πρωτοκλήτεια" προς τιμή του Αποστόλου Ανδρέα ενώ στις 29 και 30 Νοεμβρίου, όπως κάθε χρόνο στη μνήμη του Αγίου, θα λάβουν χώρα λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις για να τιμηθεί η μνήμη του, στον τόπο του μαρτυρίου του, σε χιαστό σταυρό, στην Πάτρα.

Αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, στην Καισαριανή, στην Αθήνα, θα χοροστατήσουν στην αρχιερατική Θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης της περιοχής της Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ.

*Το φωτογραφικό υλικό είναι από το σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ