2012-10-25 13:53:41
Φωτογραφία για ΠΦΣ: Ανυπόστατες οι δηλώσεις Σκορδά για το βρεφικό γάλα
«Ψευδή και παραπλανητικά» χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τα στοιχεία που παρέθεσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς, σχετικά με την τιμή του βρεφικού γάλακτος.

Παρουσιάζοντας χθες παρεμβάσεις του υπουργείου για τη λειτουργία της αγοράς, ο κ. Σκορδάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κατά την περίοδο που ίσχυσε η απελευθέρωση στη διακίνηση βρεφικού γάλακτος οι τιμές μειώθηκαν κατά 20%. Ανακοίνωσε επίσης ότι η ρύθμιση για την απελευθέρωση της διακίνησης βρεφικού γάλακτος από τα σούπερ – μάρκετ θα επανεισαχθεί με τρόπο που, όπως είπε, δεν θα προσκρούει στην σχετική απόφαση του ΣτΕ

Σε ανακοίνωσή του ωστόσο, ο ΠΦΣ χαρακτηρίζει «ανυπόστατες και αναπόδεικτες» τις αναφορές του υφυπουργού, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι η διοίκηση του Συλλόγου έχει προσκομίσει τόσο στον κ. Σκορδά όσο και στα αρμόδια Δικαστήρια στοιχεία που αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.


Ο ΠΦΣ χαρακτηρίζει την στάση του κ. Σκορδά «παράνομη» γιατί έρχεται «σε ευθεία αντίθεση» με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, καθώς και «αντιεπιστημονική», αφού όπως επισημαίνει, αντιτίθεται με την απόφαση του ΕΟΦ και της παιδιατρικής επιστημονικής κοινότητας.

«Οι δηλώσεις του υφυπουργού είναι και πολιτικά απαράδεκτες γιατί ενώ γνωρίζει πολύ καλά και έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της ακρίβειας στα ράφια των σουπερ μάρκετ , που θερίζουν το ελάχιστο εισόδημα που έχει απομείνει στην Έλληνα εργαζόμενο, ανερυθρίαστα υιοθετεί και αναπαράγει τα ψεύδη των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ