2012-10-25 09:30:09
Φωτογραφία για Ο Παπακωνσταντίνου έχασε μεν τη λίστα αλλά η αδράνεια του ΣΔΟΕ δεν δικαιολογείται
Στην κατάθεση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται σήμερα το αρχικό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ που παρέλαβε μέσα σε διπλωματικό σάκο από το Παρίσι.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου είναι ένας έξυπνος και ψύχραιμος άνθρωπος και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι όφειλε ...σήμερα να είναι ενήμερος για το που φυλάσσεται, αν φυλάσσεται, το αρχικό αρχείο   που έλαβε από τη Γαλλία. Οι χειρισμοί του ως προς τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης Λαγκάρντ δεν μοιάζουν να ήταν οι κατάλληλοι.

Παρ' όλα αυτά, μια τέτοια συζήτηση ενδέχεται να αποδειχθεί ιδανική για όσους επιθυμούν να κουκουλώσουν το πραγματικό σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ, που είναι η μη αξιοποίηση της από το αποκλειστικά αρμόδιο ΣΔΟΕ.

Η απώλεια του αρχικού αρχείου δεν εμπόδισε με κανέναν τρόπο την έρευνα των αρμόδιων αρχών καθώς ο κ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η λίστα Λαγκάρντ τους είχε διατεθεί για λόγους ευκολότερης χρήσης και ασφαλείας σε στικάκι.

Κατά συνέπεια, μπορεί κακώς ο Παπακωνσταντίνου να χάνει ουσιαστικά το πρωτότυπο αρχείο αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει με κανέναν τρόπο άλλοθι ούτε για την αδράνεια του ΣΔΟΕ αλλά ούτε και για τη μαγική εμφάνιση του μοναδικού αντιγράφου στο συρτάρι του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπορεί αν το πιστέψει
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπορεί αν το πιστέψει
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ