2012-10-25 08:30:08
Φωτογραφία για Λοβέρδος: Δεν συζητώ καθόλου τη συμμετοχή μου σε κόμμα Σαμαρά
Κατηγορηματικά αρνητικός στην προοπτική συμμετοχής του σε ένα νέο ευρύτερο κεντροδεξιό κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε χθεσινή συνέντευξη του στον Real Fm και την Κάτια Μακρή.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν έχει προεξοφλήσει την ...αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ.

Παραθέτω ένα ενδεικτικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Κάτια Μακρή: Δεν μου λέτε κύριε Υπουργέ γιατί τις τελευταίες μέρες συζητιέται πάρα πολύ από ένα δημοσίευμα στα επίκαιρα ξεκίνησε αυτή η συζήτηση για ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά όπου και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το δικό σας όνομα συζητήθηκε, ενδεχομένως θα προσχωρήσετε τελικά εκεί,γιατί ήδη δημιουργούνται δύο πόλοι κακά τα ψέματα, ο κύριος Σαμαράς από την μία ο κύριος Τσίπρας από την άλλη. Υπάρχει τέτοια περίπτωση; δηλαδή εσείς θα το συζητούσατε στο πλαίσιο μίας αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού που τη βλέπουμε να εξελίσσεται;


Ανδρέας Λοβέρδος: Εγώ δεν το συζητώ καθόλου και η πρώτη μου σαφής άρνηση έγινε στην συνέντευξη μας την Κυριακή στην real news. Στηρίζω την κυβέρνηση ως βουλευτής της τρικομματικής πλειοψηφίας αλλά μέχρι εκεί σας είπα. Το επανέλαβα αυτό στο mega στην εκπομπή του κύριου Πρετεντέρη την Δευτέρα το βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί στην εκπομπή του κύριου Πορτοσάλτε στο ράδιο του ΣΚΑΙ. Το επανέλαβα επίσης στην ομιλία μου στο Άργος δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται αυτή η συζήτηση.Συνεχίζεται όμως. Κάποιος κάνει συγκεκριμένες διαρροές.

(...)

Κυρία Μακρή σε ότι με αφορά δεν υπάρχει τίποτα, σε ότι με αφορά όπως είπα επανειλημμένα αυτό το τριήμερο βλέπω πολύ μεγάλη κινητικότητα και απαραίτητη κινητικότητα στο χώρο της κεντροαριστεράς όπως μου αρέσει εγώ να τον αποκαλώ στον σοσιολδημοκρατικό χώρο , δεν σας κρύβω ότι η δική μου πολιτική φιλοδοξία και η στόχευση είναι ο χώρος αυτός να είναι ο πόλος που θα κάνει τη διαφορά στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες, μπορεί να το κάνει γιατί η βάση του αυτή τη στιγμή κινείται στο 20% στις εκλογές του Ιουλίου αν συνυπολογιστούν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και όλα τα δίκτυα που υπάρχουν στο χώρο, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα με μία εμβέλεια που υπάρχουν στο χώρο μας, είναι άνετο κάποιος να λέει ότι η κίνηση είναι το 20% που είχαμε στις τελευταίες εκλογές και αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει και θα γίνει και αυτό . . .

Κάτια Μακρή: Εσείς περίπου έχετε προεξοφλήσει το διαζύγιο σας με το ΠΑΣΟΚ μένει μετά την ψήφιση των μέτρων να δούμε πως και τυπικά θα εκδηλωθεί. Τι βλέπετε για το ΠΑΣΟΚ γιατί σε κάθε δημοσκόπηση συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο η δύναμη του τουλάχιστον δημοκοπική δύναμη του , δεν ξέρω στις κάλπες τι θα γινόταν, θα αντέξει το ΠΑΣΟΚ αυτή τη πίεση;

Ανδρέας Λοβέρδος: Κυρία Μακρή, καταρχάς η συζήτηση για την παράταξη για την δημοκρατική παράταξηκαι στο πλαίσιο της και για το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει είπαμε μετά την καταβολή των μέτρων. Δεν έχω προεξοφλήσει τίποτα εγώ, εγώ έχω προεξοφλήσει ότι θα κινηθώ αποφασιστικά στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης,προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση και να ξαναγίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα. Αυτό έχω προεξοφλήσει. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό η κατάληξη αυτού του αγώνα είναι θέματα μετά την καταβολή της δόσης δεν είναι ώρα τώρα, δεν θέλω να συμμετάσχω περισσότερο στο διάλογο αυτή τη στιγμή για τα θέματα αυτά. Ας καταλήξουμε μέσω των 3 πολιτικών αρχηγών ως χώρα αυτές τις μέρες, ας έχουμε τις διαδικασίες στην βουλή των Ελλήνων και να ολοκληρωθεί η προσπάθεια μας με την καταβολή της δόσης και μετά θα το δούμε.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ